Metamorfose voor buitenomgeving van bezoekerscentrum De Doornpanne


Sabien wees er in haar speech tijdens de opening op dat dankzij de inspanningen van velen, de Kust de jongste jaren uitgegroeid is tot een topbestemming voor elk seizoen: "Een uitgebreid aanbod aan belevingsvolle recreatiemogelijkheden in eigen omgeving is belangrijker dan ooit. De vernieuwde omgeving van het bezoekerscentrum De Doornpanne is een bewijs dat aandacht voor innovatie en kwaliteit een grote meerwaarde kan betekenen voor recreatie en toerisme. Ook duurzaamheid is hierbij een belangrijk aandachtspunt."

"Het inhoudelijke verhaal van het bezoekerscentrum De Doornpanne is voor de Kust één van de belangrijkste topics voor de toekomst. Westtoer zet momenteel binnen het project FACET samen met de kustgemeenten en kustondernemers de eerste stappen naar een duurzame toeristische kustvisie rond energie, afval en water. Met het bezoekerscentrum De Doornpanne wordt een mooi antwoord gegeven op het toerisme van de toekomst: kwaliteitsvol en duurzaam", vervolgt Sabien.

Naast het betoelagen van projecten in musea en attracties binnen het reglement voor de toeristische impulsen, blijft Westtoer ook verder werken aan kwaliteit: "Na een korte pauze starten we daarom in maart 2022 weer op met het Q-traject, een begeleidingstraject rond kwaliteit waarbij alles draait rond de beleving van de bezoeker."

Ook via het Europese project Tourism Lab worden musea en attracties in West-Vlaanderen actief betrokken om, samen met andere ondernemers en toeristische diensten, mee te timmeren aan de uitwerking van overkoepelende belevingen in hun regio: "Ze worden ondergedompeld in het DNA van de regio en werken samen nieuwe belevingen uit, die de identiteit van de regio versterken volgens de laatste principes van ‘experience design'. Verschillende musea en attracties nemen ook deel aan het project Business Modellen Booster waarbij we verschillende aspecten van de organisatie achter de schermen onder de loep nemen."

Sabien besluit: "Er is een grote dynamiek bij de musea en attracties aan de Kust, en bij uitbreiding in West-Vlaanderen. Zij werken hard aan hun product. Met Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen blijven we ook in de toekomst de hand reiken aan alle besturen en ondernemers die verder inzetten op het innoveren van hun toeristisch en recreatief aanbod."

Info: De Doornpanne, Doornpannestraat 1, Koksijde www.aquaduin.be/bezoekers/bezoekerscentrum

 Metamorfose voor buitenomgeving van bezoekerscentrum De Doornpanne   Metamorfose voor buitenomgeving van bezoekerscentrum De Doornpanne