Provincie verhoogt subsidiëring West-Vlaamse MUG-Heli tot 150.000 euro


Deze verhoging is een aanzienlijke stijging van het beschikbare budget. Er werd om de subsidie te verhogen en niet te indexeren zodat deze jaarlijkse ondersteuning overzichtelijk en eenvoudig blijft.

Met deze verhoging benadrukt de provincie het belang van de MUG-heli en wil  het ook de toekomst ervaren vrijwaren. Desalniettemin blijven we ervan overtuigd dat er ook inspanningen vanuit de federale overheid dienen te komen, we blijven dus aandringen bij de minister van Volksgezondheid om op structurele basis een financiering van de West-Vlaamse MUG-helikopter met standplaats in Brugge te voorzien.

Nieuwe mug-heli voor IMDH

De huidige MUG-heli voldoet op vandaag enkel nog aan de Europese regelgeving omdat er al enige tijd uitzonderingen worden toegestaan op die regelgeving door de puike reputatie van het Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening. Dat deze situatie niet langer houdbaar is, is ons allen duidelijk.

Vandaar dat er geopteerd werd voor de aankoop van een nieuw, door Europa aanvaard, toestel. Performantere operaties hebben uiteraard ook een kostenplaatje. Na eerdere overleggen ontving de provincie op 26 april 2021 dan ook de officiële aanvraag van het IMDH (het Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening) voor een aanpassing van de provinciale subsidiëring.

 Provincie verhoogt subsidiëring West-Vlaamse MUG-Heli tot 150.000 euro