In de kijker: de nieuwe werkorganisatie van de Provincie West-Vlaanderen


Corona dwong ons anders te gaan leven, en dit niet alleen op persoonlijk maar ook op professioneel vlak. Onze organisatie kende een versnelde digitale transformatie. We leerden anders werken en samenwerken. Een andere taakinvulling en meer dan ooit flexibiliteit werd verwacht van wie niet kan telewerken. Het mentaal welzijn van onze medewerkers is voor mij, als gedeputeerde voor personeel, in dit alles het kompas.

Met het provinciebestuur zien we thuiswerk als waardevol, omdat medewerkers, die zelf hun werktijd kunnen indelen, vaak productiever en creatiever zijn. Bovendien vormt een flexibel thuiswerkbeleid een krachtige tool voor de rekrutering van nieuwe (jonge) medewerkers, en draagt het bij tot het imago van ons bestuur als moderne en innovatieve werkgever. Momenteel loopt bij ons een pilootproject, dat ons volgend jaar moet gidsen in het herinrichten van de werkplekken van ons provinciehuis.

 In de kijker: de nieuwe werkorganisatie van de Provincie West-Vlaanderen  In de kijker: de nieuwe werkorganisatie van de Provincie West-Vlaanderen