23 streekproducten krijgen erkenning van 100% West-Vlaams


23 nieuwe streekproducten

Het aanbod van ‘100% West-Vlaams' breidt uit binnen de categorieën brood, gebak, vlees en charcuterie, streekbieren en confituren. De erkende producten hebben stuk voor stuk een band met de streek en worden geproduceerd in West-Vlaanderen.

Deze keer zijn het vooral de nieuwe streekbieren die sterk vertegenwoordigd zijn. In de Leiestreek vinden we de meeste nieuwe erkenningen.

Daar mag Huisbrouwerij Klondiker (Meulebeke) maar liefst 14 streekbieren ‘100% West-Vlaams' noemen.

SOSAB (SOSAB (Science Of Sour Ale Brewing) uit Heule vult het rijtje aan met twee nieuwe streekbieren: XII West-Vlaams roodbruin en XX Grand Cru.

Verder in de Leiestreek zijn ook 3 wijnen (Mr. Grey, Midsummer en Monaco) en 1 digestief ‘Shrapnel' van Wijngoed Mikken (Rumbeke) erkend.

De Westhoek levert ook een drietal nieuwe streekproducenten.

Het Smuids Zwientje en de bierbitterballen van Slagerij Nautilus (Diksmuide) worden aan de lijst toegevoegd en ook de confituren van De Fruitoase uit Zonnebeke zijn erkend.

8 nieuwe producenten

Naast vijf nieuwe streekproducenten (SOSAB, Huisbrouwerij Klondiker, Wijngoed Mikken, Slagerij Nautilus, De Fruitoase) zijn er ook 3 nieuwe hoeveproducenten. Ze bieden kwaliteitsvolle 100% West-Vlaams producten aan met een verhaal die met veel liefde en vakmanschap vervaardigd worden.

In het Brugse Ommeland is de hoevewinkel De Elzenhoeve (Torhout) en de zelfpluktuin Het Fruitbos (Veldegem) voortaan erkende verkooppunten.

In de Leiestreek heeft hoevewinkel 't Bloemblaadje uit Meulebeke het label gekregen voor hun groenten en fruit van eigen kweek.

[ www.100procentwestvlaams.be ]

* ‘100% West-Vlaams' is een kwaliteitslabel waaraan men de echte hoeve- en streekproducten (h)erkent. Producten met het label 100% West-Vlaams zijn authentiek, ambachtelijk gemaakt, hebben een band met de streek en zijn van onberispelijke kwaliteit. De verschillende partners Provincie West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen, Inagro vzw en Unizo West-Vlaanderen werken actief mee aan het label en het concept. Zowel hoeve- als streekproducenten maken kans op het kwaliteitslabel.

 23 streekproducten krijgen erkenning van 100% West-Vlaams