Tussenkomsten van Open Vld in de gemeenteraad van 31 januari 2022


Behalve op het punt van De Kring kwam onze fractie ook nog tussen op de aankoop van gronden in de Loviestraat, teneinde deze in te richten als aanvulling bij de kapel/dorpspunt. Er komt o.a. parkeergelegenheid, een groene buffer, een toegangsweg en afwerking van de kapel. Dit punt, evenals de andere 6 punten op de agenda, werden goedgekeurd.

Open Vld kwam bij monde van Sabien met een voorstel om beroep te doen op vrijwilligers om de kwaliteit van de wandel- en fietsroutes op het Poperings grondgebied te onderhouden. Die vrijwlligers worden dan meter of peter van een parcours, dat hen wordt toegewezen. Maximaal twee keer per jaar controleren zij of de bewegwijzering van de routes nog in orde is. Een duidelijke win-win situatie: de stadsdiensten moeten de controles niet uitvoeren, en we stimuleren onze burgers om zich te engageren. De bevoegde schepen gaf aan dat hij dit een goed voorstel is en dat hij bereid is om dit af te toetsen. 

Raadslid Johan Lefever vroeg om nog meer initiatief te nemen om de pakkans van sluikstorters te verhogen. Kunnen we medewerkers van OVAM inzetten voor extra controles? Wordt er gewerkt aan de verdere ontwikkeling van een 'vuilnisbakkenplan'? Kan er sprake zijn van een 'actieplan' om op deze problematiek te werken? 

 Tussenkomsten van Open Vld in de gemeenteraad van 31 januari 2022