De Westhoek pakt uit met unieke diners van topchefs, op unieke locaties
"De Westhoek is de bakermat van veel pure producten. Zowel de zee als de hoeves bevinden zich binnen handbereik, veel landbouwers zetten als maar meer in op korte keten en breiden hun aanbod uit. Dat is een walhalla voor topchefs als Bert Recour, Franky en Michael Vanderhaeghe en Jürgen Crombez", aldus Sabien.
Unieke
buitenlocaties als restaurant
Niet
alleen de gerechten én de chefs zijn uniek, ook de locaties waar de ‘diners
insolites' worden georganiseerd, springen in het oog. Zo wordt er een langste
tafel geplaatst rond Zillebekevijver, kan je dineren aan een wijngaard in
Wervik, tafelen tussen ronddartelende lammetjes, of in de tuin van het Parc
Marguerite Yourcenar.
Elk diner wordt éénmalig georganiseerd, reserveren is de boodschap want de
plaatsen zijn beperkt.
Overzicht van de ‘diners insolites'
- 10-11 april 2022 - Lentebom
op de je bord, bij hoeve Den Overdraght, Poperinge (BE)
Dineren tussen de schapen en hun dartelende lammetjes, terwijl chef Bert Recour van Restaurant Pegasus jouw maaltijd klaarmaakt. De smaak van de lente staat centraal en vormt de rode draad doorheen het hele menu.
Aanvang: 12u. Prijs: €79 pp.
Reserveren via https://form.jotform.com/220514648067355
- 24-25 april 2022 - Déjeuner sur l'Herbe, in Parc Marguerite Yourcenar,
Saint-Jans-cappel (FR)
Chef Bert Recour van Restaurant Pegasus laat je proeven van de rijkdom van de streek, wat er groeit, wat er bloeit. Je ervaart zijn ‘abondance' aan een bourgondische tafel. Een totaal ervaring waar poëzie niet enkel geschreven wordt, maar ook wordt geproefd.
Aanvang: 12u. Prijs: € 85 pp.
Reserveren vi: https://form.jotform.com/220665024827354
- 30 april & 4 juni - Bienvenue
à la frontière, Westhoek-grensregio
Bienvenue à la Frontière neemt je mee op verrassingsreis aan beide kanten van de grens. Unieke uitzichten, leuke belevingen en vooral kennis maken met grensgevallen vol passie... maar ook proeven van een authentieke, grensoverschrijdende keuken. Vertrek stipt om 12u aan de parking van Callecanes. Prijs: € 49 pp.
Reserveren via https://shop.lheritage.be/nl/bienvenue-a-la-frontiere-goe-321?colour=160189
- 26 juni 2022 - Proeven van
pure passie, bij wijndomein Ravenstein, Wervik (BE)
Chefs Franky Vanderhaeghe en zoon Michael van 2 sterrenrestaurant Hostellerie Saint Nicolas (Ieper) serveren een 6 gangenmenu met regionale streekproducten en met topwijnen van Wijndomein Ravenstein (Wervik). Aanvang: 12u. Prijs: € 125 pp.
Reserveren via https://hostellerie-stnicolas.com/hsn-wijndomein-ravenstein - inschrijven tot 15 juni.
- 8 juli 2022 - De langste
Tafel, rond Zillebekevijver, Ieper (BE)
Een all-in formule met een Breughelplank vol culinair grensoverschrijdend streeklekkers door chef Jürgen Crombez. Van sappen van streekprodcuent Frambiosa Y Besos over stokbrood uit Noord-Frankrijk tot rilette en pasteien van hoeveslagers. Ook de kazen van de Westhoek ontbreken niet. Overgoten met animatie. Aanvang: 19u30. Prijs: € 49 pp.
Reserveringslink komt binnenkort online.
- 2-3 april 2022 - La Table de César, Aubechies (BE)
Op de Archeosite van Aubechies, de belangrijkste Belgische verzameling van archeologische reconstructies, kan je genieten van een heerlijk festijn in een uitzonderlijk kader: de Gallo-Romeinse villa. Een vijf-gangenmenu met grensoverschrijdende producten van de hand van César Demarez, chef patissier van restaurant ‘Le château du Mylord' te Elzele (Ellezelles).
Aanvang 02/09 om 19u - Aanvang
03/09 om 12u.
Prijs: € 60 pp. Forfait voor bijhorende wijnen aan € 25 pp.
Reserveren via https://bit.ly/3Kdo0Kz
Les Diners Insolites zijn een initiatief binnen het Vlaams-Waals-Franse Interreg V-project ‘Ruralité'. Mogelijks komen er nog extra diners en locaties bij, die worden bekendgemaakt via de website.
Toerisme Westhoek trekt in 2022 voluit de kaart van
‘De Grote Goesting' en focust op alle lekkers dat de regio te bieden heeft.
Voor de ‘diners insolites' is bewust gekozen om de topchefs, de streekproducten
én het unieke karakter van de regio te bundelen in één culinaire beleving.
Alle info over de diners insolites vind je op https://www.toerismewesthoek.be/nl/grotegoesting/diners-insolites
Meer info over ‘De Grote Goesting' in de Westhoek vind je op https://www.toerismewesthoek.be/nl/grotegoesting