47 kustfotografen tonen 140 'adembenemende plekken' aan zee


"De beelden zijn een perfecte uitnodiging om de Kust te ontdekken. De foto's vertellen elk een boeiend verhaal. Met fierheid tonen de 47 fotografen de schoonheid van de Kust. De campagne ‘Adembenemende plekken' loopt in 2022 en 2023", aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer

Vijf thema's 

Voor elke kustgemeente zijn één of meerdere fotografen geselecteerd. Ook drie buitenlandse fotografen (uit Nederland, Frankrijk en Duitsland) maken deel uit van het fotoproject. De adembenemende plekken en de foto's tonen de schoonheid van de Kust rond vijf thema's: nostalgie, architectuur & kunst, natuur & rust, maritiem, actief aan zee.

Fotograaf Misjel Decleer is ambassadeur van het project: "Met de zee als decor is de Kust een inspirerende regio om in beeld te brengen met foto's. De foto's over de Kust doen ons wegdromen. De adembenemende plekken spreken tot de verbeelding en vertellen een verhaal. Door de onverwachte schoonheid kan je je soms afvragen of dit wel een plek is in ons land. Een heerlijke vaststelling".

Adembenemende trips en kustswiper

Op de website www.dekust.be werden de adembenemende plekken gebundeld in adembenemende trips. In deze adembenemende trips zijn ook interessante adressen  vermeld.  De trips werden uitgewerkt binnen de vijf thema's van de campagne: kindvriendelijke trips met een vleugje nostalgie, kunsttrips aan zee, natuurtrips, maritieme citytrips aan zee, sportieve trips.

Het nieuwe digitale communicatie-instrument ‘kustswiper' is een variatie op de populaire datingapp ‘Tinder'. De gebruiker ontdekt op de gratis applicatie een selectie van de mooiste plekken en kan aangeven door te swipen welke plekken het meest in de smaak vallen. Aan hand van de aangestipte foto's  krijgt de gebruiker een uitgewerkte trip op maat. 

Alle info: de brochure met de adembenemende trips is vanaf de Paasvakantie gratis verkrijgbaar bij de diensten voor toerisme van de tien kustgemeenten. Extra info op www.dekust.be.

 47 kustfotografen tonen 140 'adembenemende plekken' aan zee