Lenteweer zorgt voor geslaagde paasvakantie aan de Kust


Na de matige start zorgde het zachte lenteweer in de tweede vakantieweek en in het verlengd paasweekend voor gezellige drukte aan zee. De verhuurkantoren zijn tevreden over de boekingen. De reservaties in de hotels kwamen traag op gang maar door het betere weer noteerden de hotels tal van extra last minute reservaties. Het verlengde paasweekend was de absolute topper voor de hotels. De toeristische sector blikt alvast tevreden terug en kijkt uit naar de verlengde weekends later in het voorjaar.

De Kust ontwikkelt zich steeds meer tot een bestemming voor de vier seizoenen. Twee derde van de toeristische omzet wordt gerealiseerd buiten het zomerseizoen.Voor veel Belgen blijft de Kust een favoriete bestemming tijdens de paasvakantie. De ‘normale' paasvakantie zorgde met het betere weer voor een gezellige vakantiesfeer aan zee. Dag- en verblijfstoeristen appreciëren meer dan ooit de klassieke en eigentijdse troeven van de Kust.

Ook Franstalige Belgen reizen tijdens de paasvakantie graag naar de Kust. Bij de buitenlandse vakantiegangers komen vooral de toeristen uit Duitsland, Nederland en Frankrijk terug naar de Kust. Ook tweede verblijvers reizen tijdens de paasvakantie graag naar zee.

Volgens de raming van Westtoer zijn er 2,5 miljoen overnachtingen genoteerd aan de Kust, een evenaring in vergelijking met de paasvakantie in 2021.

- De toeristische verhuurkantoren zijn redelijk tevreden over de boekingen voor deze paasvakantie. 2021 was een topjaar en is moeilijk of niet te evenaren. De bezettingscijfers lagen tijdens de eerste week van de vakantie tussen de 70 en 80%. Voor de twee week, met het verlengde paasweekend, liggen de boekingen beduidend hoger, met een bezettingsgraad tussen 85 en 95%. Het mooie weer zorgde ervoor dat ook de verhuurkantoren nog tal van last-minute boekingen konden noteren.

- In de hotels aan de Kust heeft het zachte lenteweer vanaf de tweede vakantieweek gezorgd voor heel wat last minute reservaties. Het paasweekend was de topper. De gemiddelde bezetting voor het verlengd weekend van Pasen bedroeg 90 tot 95%, even hoog als tijdens het paasweekend in 2019.

- Voor de kampeersector was vooral de tweede week en het verlengd paasweekend een betere periode met een sterke bezetting tot 90%.

 Lenteweer zorgt voor geslaagde paasvakantie aan de Kust