16 kilometer zeezwemmen onder begeleiding van zeezwemster Marieke Blomme


 "Als toeristische bestemming presenteert de Kust een uitgebreid aanbod voor een brede doelgroep. Dit initiatief is voor sportievelingen alvast een mooie uitdaging", aldus Sabien Lahaye-Batteu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Het zwemmen gebeurt individueel of in aflossing waarbij binnen een team van vier elke  zwemmer vier kilometer voor zijn of haar rekening neemt. De zwemmers worden deskundig begeleid door een coach en een redder die meevaren in een boot.

Marieke Blomme zal als ervaringsdeskundige de zwemmers begeleiden: "Ongeacht leeftijd, gender, afkomst, topsporter of recreant: iedereen die zich goed voorbereidt, kan aan deze tocht deelnemen. Professionele omkadering is belangrijk. Zonder het team met begeleiders zou mijn recordpoging in 2021 niet gelukt zijn".

Een gedetailleerd vaarplan volgens de getijen helpt de sportievelingen en hun team. Onderweg krijgen de zwemmers voeding en drank. De afgevaardigde van de Zwemfederatie houdt de zwemtijden officieel bij. De resultaten van het klassement worden in oktober bekendgemaakt.

De AllCover Coast Swim wordt georganiseerd op vier mogelijke data in juli en augustus (in een tijdslot van telkens twee of drie mogelijke dagen). Het initiatief krijgt ondersteuning van vzw Ommeweg en diverse partners. De plaatsen zijn telkens beperkt tot 40 personen. Voor 2023 voorzien de initiatiefnemers een begeleide zwemtocht langs de volledige kustlijn.

Deze actieve beleving wordt ondersteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en maakt deel uit van het project Tourism Lab dat loopt tot eind 2022 in Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk. Met het zeezwemmen wordt de eerste regio-overkoepelende beleving gelanceerd die is ontwikkeld in het project.

Praktisch: de deelnameprijs bedraagt €250 per persoon of €80 per persoon in een ploeg van vier personen. Ook ploegen van twee of drie zwemmers zijn toegelaten. Het startmoment is telkens afhankelijk van de getijden.

Info en inschrijvingen: www.dekust.be/nl/agenda/16-kilometer-zeezwemmen-onder-begeleiding-van-zeezwemster-marieke-blomme

 16 kilometer zeezwemmen onder begeleiding van zeezwemster Marieke Blomme