In de kijker: project 'Biko West'


Bekijk hier de reportage!

We doen dat door de doelgroep te begeleiden en te ondersteunen voor, tijdens en na het opleidingstraject. Op deze manier willen met dit ESF-project een antwoord bieden aan het knelpuntkarakter van dit beroep, alsook inzetten op diversiteit in het team van kinderbegeleiders waardoor kinderopvang ook toegankelijker wordt voor kansengroepen.

𝗣𝗿𝗼𝘃𝗶𝗻𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲 𝘀𝘁𝗲𝘂𝗻 𝘃𝗮𝗻𝘂𝗶𝘁 𝗵𝗲𝘁 𝗛𝘂𝗶𝘀 𝘃𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗟𝗲𝗿𝗲𝗻

Het project is opgestart in december 2020 en na een verlenging loopt deze tot december 2023. In West-Vlaanderen hebben we drie proeftuinen opgestart: in Brugge, Kortrijk en Ieper en hebben we tot nu toe 54 trajecten opgestart, waarvan 21 in Brugge. In Brugge loopt het opleidingstraject bij de meerderheid op 1,5 jaar. De cursisten kunnen dus pas afstuderen in januari 2023. Er zijn wel vier cursisten, die er nu in juni afstuderen. In Kortrijk zijn dat er zeven.

𝗩𝗲𝗿𝘀𝗰𝗵𝗶𝗹𝗹𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗻𝗲𝗿𝘀

Huis van het Leren neemt de promotorrol op zich om de lokale proeftuinen te coördineren alsook tussen de proeftuinen werkgroepen op te zetten om ‘good practices' te delen. Daarnaast wordt samengewerkt met Mentor VZW voor taalbegeleiding, De Blauwe Lelie vzw voor jobbegeleiding en CVO Miras om de lessen te faciliteren.

𝗘𝗻𝘁𝗵𝗼𝘂𝘀𝗶𝗮𝘀𝗺𝗲 𝗰𝘂𝗿𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗻

De eerste cursisten binnen dit project studeren deze maand af en kunnen hopelijk meteen aan de slag als kinderbegeleider. Aan enthousiasme geen gebrek, dat bleek ook uit de vele lessen!

Veel succes!!!

 In de kijker: project 'Biko West'