Vernieuwde brouwerijtour bij Brouwerij Omer Vander Ghinste


Dankzij het project, dat de brouwerij ongeveer een jaar geleden indiende bij de Provincie West-Vlaanderen, werd de rode draad van het familieverhaal dat zo typerend is voor deze brouwerij nog meer naar voren geschoven: er werden filmpjes ontwikkeld en toegevoegd waarin de zaakvoerder, Omer Jean Vander Ghinste, de bezoekers persoonlijk verwelkomt en op het einde ook bedankt voor hun bezoek.

Daarnaast werd ervoor gezorgd dat de bezoeker het merendeel van de toestellen die hij tijdens zijn bezoek aan de brouwerij ziet, zowel oude als nieuwe, beter zou begrijpen. Aan de hand van nieuwe videocontent wordt op een meer bevattelijke manier getoond hoe deze toestellen werken of werkten. Zo krijgen bezoekers een nog completer beeld en kan de gids hen nog beter meenemen op de reis door de familiegeschiedenis, de brouwtechnieken en het volledige brouwproces hier op de site.

Zowel in de nieuwe als oude brouwzaal, bij de foeders, in het koelschip als in de brouwtoren waar ook de degustatie verloopt, werd speciaal ontwikkelde content toegevoegd. Hier en daar werden ook QR-codes bevestigd die de bezoeker kan scannen met zijn smartphone. De huiszytholoog vertelt hem dan waarvoor de toestellen werden gebruikt en hoe het nu wordt aangepakt.

Reglement

De betoelaging van dit project door de provincie West-Vlaanderen bedraagt 28.694 euro en kadert in het provinciale reglement dat door de Provincie in 2020 werd gelanceerd onder de naam ‘Beleef West-Vlaanderen!'. In dit reglement staat de beleving van de bezoeker centraal.

In het najaar van 2020 lanceerden we een oproep voor de verschillende categorieën binnen dit reglement waaronder de categorie ‘Belevingsconcepten bij musea & attractie'. Met het reglement ondersteunen de Provincie en Westtoer in het totaal 163 projecten, goed voor een bedrag van 5,5 miljoen euro, waaronder dit project hier in de Leiestreek.

De projecten die we voor ogen hadden binnen het reglement moesten naast belevingsvol, ook innovatief zijn: uniek dus. Of minstens een fors verbeterde versie van zichzelf. Een voorwaarde waaraan het project van de brouwerij voldeed.

 Vernieuwde brouwerijtour bij Brouwerij Omer Vander Ghinste  Vernieuwde brouwerijtour bij Brouwerij Omer Vander Ghinste  Vernieuwde brouwerijtour bij Brouwerij Omer Vander Ghinste