Zomerzon zorgt voor topweekend aan de Kust


Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: "Vakantie in eigen land is meer dan ooit een trend. De Kust blijft een favoriete bestemming van de Belgen. De vele troeven van de Kust zorgen zeker bij het warme zomerweer voor een unieke vakantiesfeer. De hernieuwde belangstelling van buitenlandse vakantiegangers is een opsteker". 

Het aantal overnachtingen van Belgische en buitenlandse vakantiegangers wordt op 880.000 geraamd. De nacht van zaterdag op zondag was de topper met meer dan 310.000 overnachtingen. Dit is het hoogste aantal van deze en vorige zomer.

De hotels noteren een gemiddelde bezetting hoger dan 95%. Buitenlandse reservaties zijn goed voor ongeveer 30%. Deze vakantiegangers komen vooral uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en Groot Hertogdom Luxemburg.

Voor de vakantiewoningen en de campings was het verlengd weekend evenzeer een voltreffer. Ook de eigenaars van een tweede verblijf brengen graag enkele vakantiedagen door aan zee rond 15 augustus.

Deze zomer kiezen de Franstalige Belgen opnieuw voluit voor de Kust als vakantiebestemming. Verblijftoeristen uit Wallonië en Brussel zijn goed voor 25% van alle toeristische overnachtingen.

Het aantal dagtoeristen tijdens het verlengde weekend wordt geraamd op 400.000. Topdagen waren zaterdag en zondag met telkens ruim 150.000 dagtoeristen. Door het aangekondigde wisselvalliger weer is de inschatting voor maandag ongeveer 95.000 dagtoeristen.

 Zomerzon zorgt voor topweekend aan de Kust