Westtoer presenteert nieuwe West-Vlaamse biergids


West-Vlaanderen telt 58 brouwerijen en meerdere West-Vlaamse bieren behoren tot de wereldtop. Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: "Onze bieren en brouwerijen maken deel uit van de culinaire rijkdom in West-Vlaanderen en hebben internationale allure. Lokale troeven zijn een sterke meerwaarde voor het hedendaags toeristisch aanbod. De vele unieke adressen en verhalen in de nieuwe biergids inspireren om de regio's en Brugge te bezoeken".

Topbestemming                                                                                                     

Met ‘Het Lekkere Westen' en het themajaar over gastronomie plaatst Westtoer de culinaire troeven van de provincie in de kijker. Niet alleen de topchefs zorgen voor een internationale uitstraling. Ook de landbouwsector, de visserij, de streekproducenten en de hotelscholen maken deel uit van het eigentijds en positief imago. Met dit alles positioneert West-Vlaanderen zich meer dan ooit als een topbestemming voor een daguitstap of meerdaagse trip.

Biergids met verhalen                                                                                                       

De nieuwe biergids van Westtoer besteedt niet alleen aandacht aan de vele West-Vlaamse bieren. Vooral de verhalen van kleine en grotere brouwerijen nodigen uit om de vele plekken te bezoeken. Met passie vertellen de bierliefhebbers over hun verbondenheid met de streek.

In elke regio                                                                                                             

De vier West-Vlaamse toeristische regio's en Brugge onderscheiden zich meer dan ooit met initiatieven waar de beleving rond bier centraal staat.

  • Tot eind oktober 2022 zetten het Brugse Ommeland en Brugge de 14 bierbrouwers (en wijnbouwers) in de kijker met onder andere opendeurdagen en proeverijen.
  • De Kust telt sedert enkele een hele reeks kustbrouwerijen die typische kustbieren brouwen.
  • Tijdens de weekends van 14 oktober tot en met 27 november 2022 staan de ‘Leiestreek brouwerijdagen' op de agenda. 21 brouwerijen organiseren rondleidingen, workshops en proeverijen.
  • De Westhoek presenteert met ‘Tournée Locale' een hele reeks thema's om de bierbeleving in de kijker te plaatsen. Ook bierfietsroutes en bierevenementen maken deel uit van ‘Tourneel Locale'.

"Culinaire schatkamer"                                                                                             

Voor Dominique Persoone, de ambassadeur van Het Lekkere Westen, is West-Vlaanderen één grote culinaire schatkamer: "Ik ben fier om ambassadeur te zijn van Het Lekkere Westen. West-Vlaanderen heeft zich door de jaren heen sterk op de kaart geprofileerd als lekkerste provincie. De chefs hebben een passie voor hun streek. Onze hedendaagse gastronomische troeven hebben internationale allure. Ik reis de wereld rond en telkens opnieuw stel ik vast dat West-Vlaanderen een uniek verhaal vertelt".

De nieuwe biergids is gratis verkrijgbaar bij de diensten van toerisme (vanaf eind september) en kan via de website gratis aangevraagd worden: www.westtoer.be/biergids

Online versie van de biergids : https://bit.ly/biergids

Alle info :  www.hetlekkerewesten.be

Artikel: Het Laatste Nieuws, 15 september 2022 

 Westtoer presenteert nieuwe West-Vlaamse biergids