Nieuwe IJzerbroekenfietsroute officieel voorgesteld


Aansluitend lanceert het merk Visit West-Vlaanderen binnenkort het themajaar van 2023: Fietsen en Wandelen.

"Kwaliteit, dat staat voorop bij de nieuwe fietsroutes. Eindeloos fietsen, langs verkeersluwe wegen en over vrijliggende paden door een uniek landschap. Dit alles zorgt ervoor dat je echt ‘goesting'  krijgt om de Westhoek, dé fietsregio bij uitstek in onze provincie met de fiets te gaan verkennen. Het landschap staat garant voor een unieke beleving, maar laten we zeker de charmante en authentieke dorpen niet vergeten. Altijd aangenaam om er even halt te houden en te genieten van wat streeklekkers en opnieuw op krachten te komen", aldus Sabien Lahaye-Battheu voorzitter Westtoer en gedeputeerde voor Toerisme.

De IJzerbroekenfietsroute (49.7 km) dankt zijn naam aan de IJzerbroeken in Reninge. Deze graslanden naast de IJzer komen in winter vaak volledig onder water te staan, maar zijn lang niet de enige bezienswaardigheid langs het traject. De route doet het Belfort in Lo aan, dat erkend is als Unesco werelderfgoed. Langs het Kanaal Ieper - IJzer hebt je zicht op de vogelrijke Merkembroek. In Fintele is er een mooie stopplek aan het water met picknickbanken. Het  dorp Stavele wordt omringd door water en rond het dorp Lampernisse fiets je door beschermde komgronden.

De route wordt bewegwijzerd met zeshoekige bordjes en kent twee startpunten, één aan Toerisme Alveringem en één aan Toerisme Lo-Reninge. Aan die startpunten staat telkens een startbord. Alle herwerkte routes worden als ‘bewegwijzerde suggestieroute‘ geïntegreerd op de fietsnetwerkkaarten. Van deze routes zal er geen aparte folder meer verschijnen. De fietsnetwerkkaarten met de suggestieroutes zijn vanaf eind maart te koop in de webshop van Westtoer www.shop.westtoer.be en bij onze partners (Diensten voor toerisme, bezoekerscentra, boekhandels, etc.).

Alle info: www.visitwestvlaanderen.be

 Nieuwe IJzerbroekenfietsroute officieel voorgesteld