Westtoer steunt VOC Opstap vzw


Ditmaal verleent het provinciebedrijf steun aan ‘VOC Opstap vzw'. Deze organisatie werkt binnen de regio Roeselare-Tielt en zet in op vrijetijdsbeleving voor mensen met een ondersteuningsnood. Het personeel van Westtoer organiseerde een kerstmarkt om geld in te zamelen en ook het provinciebedrijf zelf maakte budget vrij om een bijdrage te leveren.

‘Op daguitstap, of op reis gaan is lang geen evidentie voor iedereen. Heel wat mensen kunnen vanwege hun leefsituatie niet genieten van vakantie en vrije tijd. Daarom is het werk dat VOC Opstap vzw verricht ontzettend belangrijk. Vrije tijd zorgt voor mentale rust, en de mooie herinneringen aan een geslaagde uitstap gaan een leven lang mee', aldus Sabien Lahaye-Battheu voorzitter Westtoer en gedeputeerde voor Toerisme.

VOC Opstap vzw stelt dat vrije tijd belangrijk is om gezond te leven, stress te laten wegvloeien, sociale contacten op te bouwen en talenten te ontplooien. Daarom zetten ze naast vrijetijdszorg ook in op buurt, jeugdwerk en ontmoeting. De vzw heeft ontmoetingscentra in Roeselare en Tielt en ze organiseert speelpleinwerking en diverse kampe. Ook de uitbating van een Rap Op Stap-kantoor wordt door hen verzorgd. ‘Rap Op Stap' stelt mensen met een kleine portemonnee in staat om tegen een sociaal tarief op uitstap te gaan.

"We zullen het geld van Westtoer investeren in onze ontmoetingsruimtes, die we willen omtoveren tot echte belevingsruimtes. Een rustige plaats waar mensen elkaar ontmoeten en een koffietje drinken, een puzzel maken of snuisteren in de geefkast. Kortom, een warme plek waar de mensen vrije tijd kunnen beleven', aldus Valérie Vanhoutte coördinator bij VOC Opstap vzw. 

 Westtoer steunt VOC Opstap vzw