Werken gestart aan de nieuwe 'Peace Bridge' in Ieper


In 2020 werd vanuit de provincie West-Vlaanderen en Westtoer een nieuw reglement ‘Beleef West-Vlaanderen!' gelanceerd om toeristische initiatieven te ondersteunen. Het accent ligt in dit reglement op het creëren van belevingsvolle en unieke ervaringen in West-Vlaanderen.

De goedgekeurde projecten moesten belevingsvol, maar ook innovatief zijn. Bij voorkeur zelfs uniek of minstens een fors verbeterde versie van zichzelf. Belangrijk was ook dat de ingrepen die werden voorgesteld de bezoeker konden verrassen en verwonderen. Uiteraard moesten ze ook passen bij het DNA van de regio waarin ze zich bevonden.

Met het reglement ondersteunen de provincie West-Vlaanderen en Westtoer in het totaal 163 projecten, goed voor een bedrag van 5,5 miljoen euro. Waaronder het project Peace Bridge ingediend door Robert Van Eygen van Pacific Eiland, voor een totaalbedrag van 300.000 euro, waarvan 25.000 euro provinciale subsidies en 60.000 euro Vlaamse subsidies (in het project LANDSCAPES van Toerisme Vlaanderen en Westtoer).

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde voor toerisme en recreatie en voorzitter Westtoer: "Het project Peace Bridge voldoet ruimschoots aan de voorwaarden opgelegd door het provinciale reglement. De nieuwe brug zal niet alleen een functioneel kunstwerk zijn, maar ook een belevingsvol en duurzaam monument en bovenal een toeristische trekpleister. De brug zal worden opgebouwd uit vertalingen van het woord vrede in de 86 talen die werden gesproken door de 128 landen aanwezig aan het front tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het zal dus een uniek en innovatief monument zijn, dat symbool staat voor vrede en het bouwen van bruggen."

Daarnaast is het project Peace Bridge één van de 25 goedgekeurde projecten in het kader van LANDSCAPES | feel flanders fields, het nieuwe WO1-themajaar ontwikkeld door Toerisme Vlaanderen en Westtoer. LANDSCAPES richt zijn blik op het herdenkingslandschap van de Westhoek en gaat van start op 29 april, wanneer ook de Peace Bridge ingehuldigd wordt.

Lees hier het artikel in Het Nieuwsblad van vandaag! 

 Werken gestart aan de nieuwe 'Peace Bridge' in Ieper