Vernieuwde ontvangstruimte en buitenbeleving voor Hoeve De Wulver / Golfkar Westhoek


In het najaar van 2020 lanceerden we binnen dit reglement voor toeristische impulsen ‘Beleef West-Vlaanderen' een oproep voor de verschillende categorieën waaronder ‘belevingsvolle en duurzame concepten bij de private sector'. De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer reikten aan 61 toeristische spelers uit de private sector subsidies uit voor innovatieve, belevingsvolle en duurzame projecten die in de steigers staan. In totaal gaat het om een bedrag van 1,2 miljoen euro.

De Provincie investeert op die manier in de toeristisch-recreatieve versterking van West-Vlaanderen en zet volop in op beleving en meer bepaald het creëren van een positieve, memorabele ervaring. Kortom, ervaringen die blijven hangen. Ingrepen die verrassen, verwonderen, uitdagen, inspireren, vermaken, ... én de tevredenheid van de bezoeker verhogen.

Johan schreef in zijn aanvraagformulier voor de subsidie: momenteel biedt Golfkar Westhoek ontdekkingstochten aan in Heuvelland met golfkarretjes en elektrische scooters. Dit op een leuke en originele manier aan de hand van een GPS en een routemap. Het idee is om van dit concept een totaalbeleving voor de deelnemers te maken.

We waren dan ook meteen geïnteresseerd in het project. De mensen van golfkar Westhoek bieden immers al een tijdje een unieke ervaring aan. Met een golfkar rijd je fluisterstil doorheen de kleine weggetjes van de Westhoek. Je kiest hierbij een themaroute uit zoals de Heuvellandse dorpenroute, wijnroute of oorlogsroute. Met deze thematieken spelen ze mooi in op de verhaallijnen van de Westhoek: Van de bergen tot de zee, De Grote Goesting en Oorlog en Vrede.

De provincie West-Vlaanderen besloot dan ook dit project te betoelagen voor 19.500 euro. In tegenstelling tot vorige versies van het reglement wensten we deze keer niet enkel financiële ondersteuning te bieden, maar ook inhoudelijke begeleiding. Hiervoor werkte Westtoer samen met een aantal gespecialiseerde coaches die op pad werden gestuurd en ter plaatse begeleiding boden bij het uitdenken en het voorbereiden van het projectdossier. Ook dit project werd door coach Olivier op deze manier begeleid. De coach hielp hen het dossier te bekijken vanuit de ogen van de gast en het concept uit te werken tot een totaalbeveling.

Op de site van Hoeve De Wulver zal de ontvangst van de gasten vanaf nu plaatsvinden in een mooie ontvangstruimte. Deze ruimte wordt bovendien ook gebruikt om toeristen en recreanten te informeren over deze mooie streek. Als echt Westhoekambassadeurs hebben ze zich geëngageerd als infopunt toerisme. Als verlengstuk van de dienst voor toerisme beschikken ze hier over de recentste toeristisch brochures, maar delen ze ook graag hun mooiste plekjes in de buurt.

Ook op recreatief vlak zal deze site een belangrijke plek worden. Na de Gent-Wevelgem in Flanders Fields wielerroute die hier al een tijdje passeert en de gloednieuwe Heuvelland fietsroute door Wulvergem, wordt nu ook het wandelnetwerk Heuvelland uitgebreid richting Mesen/Wijtschate/Wulvergem. En we zijn verheugd dat een passage van het wandelnetwerk Heuvelland hier dwars door deze site zal passeren. Deze passage zal een absolute meerwaarde zijn op vlak van beleving!

 Vernieuwde ontvangstruimte en buitenbeleving voor Hoeve De Wulver / Golfkar Westhoek