Fototentoonstelling rond nieuwe VRT-reeks 'Eén jaar op zee'


Voor het nieuw televisieprogramma gaat Wim Lybaert mee op zee en wordt visser onder de vissers. Naast het leven aan boord vertellen ook de achterblijvers, de mensen die aan wal blijven, hun verhaal. ‘Eén jaar op zee' brengt een verhaal over vriendschap, familiebanden, vertrouwen, sterke vrouwen, mannen met een roeping, trots, geloof in de toekomst maar bovenal de liefde voor de zee. ‘Eén jaar op zee' is te zien elke maandag vanaf 27 maart om 20.40 uur op Eén en vanaf 6u 's morgens via VRT MAX.

"De visserij behoort tot het DNA van de Kust en zorgt nog altijd voor authenticiteit. De Kust steunt de vissers. De verse producten uit de Noordzee maken meer dan ooit deel uit van de rijke gastronomie aan de Kust. Het televisieprogramma brengt een terechte ode aan de vissers", aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Fototentoonstelling                                                                                                             

Het verhaal van ‘Eén jaar op zee' mondt vanaf 1 april uit in een foto-expo aan de Kust. 28 portretten van de vissers uit de reeks hangen op drie verschillende locaties: op de strandcabines aan de dijk in Nieuwpoort, aan de vistrap in Oostende en aan Seafront in Zeebrugge. De foto-expo brengt, net als het televisieprogramma, een ode aan de vissers. Fotograaf Diego Franssens zocht de vissers op in hun pakhuis of op hun schip en bracht hen voor zijn lens.

‘Eén jaar op zee' is een programma van Panenka voor Eén. De reeks en de fototentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met Zeevissersfonds en met de steun van Brexit Adjustment Reserve - European Commission, Westtoer, Nieuwpoort, Oostende, Zeebrugge.

 Fototentoonstelling rond nieuwe VRT-reeks 'Eén jaar op zee'