Nieuwe schietstand voor politieschool bijna klaar


Bekijk hier de reportage!

Hans Desmyttere is algemeen directeur: "Onze veiligheidsschool "Campus POV" organiseert zowel theoretische en praktijkopleidingen voor politie- brandweer, ambulance- en reddingsdiensten. Sinds 2012 werden met substantiële steun van de Provincie West-Vlaanderen gebouwen gerenoveerd, verbouwd en zelfs met nieuwbouw om een hedendaagse veiligheidsschool te worden:

  • een basisopleidingsgebouw met leslokalen, aula, computerlokaal, ...;
  • simulatie- en (warme) oefengebouwen voor onze brandweerschool, politieschool en de school voor dringende geneeskundige hulpverlening;
  • nieuwe parking en dit allemaal ingebed in de landelijke omgeving binnen de contouren van een landinrichtingsproject.

Op heden lopen de volgende bouwprojecten: bouw van een nieuwe schietstand (met dubbele hal), een oefenbaan (simulatie autosnelweg), uitbreiding van nieuwe parking en sanering van oude parking aan de oude sporthal.

We organiseren centrale veiligheidsopleidingen hier op onze campus in Zedelgem, maar ook decentraal in de zones. Dit is zeker het geval voor onze opleiding redder aan zee, aangezien we een zee en zwembaden nodig hebben.

We organiseren zowel de basisopleiding of brevetopleidingen (voor circa 1.300 personen globaal voor alle disciplines) als de voortgezetten vormingen. (circa 800.000 cursistenuren)."

Binnenkort is er hier een feestelijke opening, want momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een nieuwe schietstand voor de West-Vlaamse politieschool: een investering van 9 miljoen euro waarvan 6 miljoen euro gefinancierd door de provincie. Hans, waarom een nieuwe schietstand?

Onze oude schietstand te Assebroek moest vervangen worden door een nieuwe schietstand die voldoet aan de nieuwe normen en die een dubbele capaciteit nodig had. Deze opleidingen "geweldbeheersing met wapen" moeten ook kunnen gecombineerd worden met opleidingen "geweldbeheersing zonder wapen" waardoor dit nieuwe project werd opgestart op onze campus te Zedelgem waar deze laatste opleidingsinfrastructuur aanwezig is.

Alle curisten van de basisopleiding "aspirant inspecteur" en "aspirant hoofdinspecteur" (die nadien grotendeels worden tewerkgesteld in onze provincie), alle cursisten uit onze West-Vlaamse politiezones voor de voortgezetten vormingen zullen hier komen voor hun schietopleidingen. Daarnaast komen hier ook gepriviligieerde partners voor training (via een samenwerkingsovereenkomst); De Federale Politie West-Vlaanderen, PZ Regio Tielt, PZ Brugge, PZ Het Houtsche en PZ Damme - Knokke-Heist.

 Nieuwe schietstand voor politieschool bijna klaar