Uitkijkpunt Klankpanorama in Heuvelland officieel geopend


Het uitkijkpunt is een onderdeel van Horizon 2025, het project van de Provincie West-Vlaanderen en Westtoer dat tegen 2025 een twintigtal nieuwe uitkijkpunten wil realiseren in het West-Vlaamse landschap.

"Meer dan ooit is recreatie in eigen streek belangrijk. We kiezen er dan ook resoluut voor om intensief verder te timmeren aan het verhaal van Horizon 2025. Dit uitkijkpunt is het 11de dat we reeds konden openen. In de loop van het jaar zullen we nog een vijftal bijkomende uitkijkpunten kunnen inhuldigen. Alle punten zijn gratis toegankelijk voor het grote publiek", aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

Beleving voor iedereen 

Het uitkijkpunt ligt op het dak van het gebouw aan de Dikkebusstraat in Dranouter, waar o.a. ook de concertwerking Muziekcentrum Dranouter, Eetcafé 't Folk, Vakantieverblijf De Backstage en het indoor spelletjesparcours De Klankmakerij gehuisvest zijn. Het is dagelijks toegankelijk via een gloednieuwe buitentrap en kan tijdens de openingsuren van het gebouw ook via de lift bereikt worden. Dankzij deze lift wordt dit meteen één van de eerste integraal toegankelijke uitkijkpunten in de regio. Op die manier kan echt iedereen meegenieten van het prachtige uitzicht.

Uniek uitzicht

Het uitkijkplatform bevindt zich centraal tussen de hoogte van Nieuwkerke, de heuvelrij Zwarteberg-Rodeberg-Scherpeberg-Kemmelberg en de verten van Noord-Frankrijk. Het uitkijkpunt biedt op die manier een uniek totaalbeeld op de getuigenheuvels die de streek kenmerken. Nergens anders zie je al deze heuvels in één panorama. Bovendien heb je zicht op de weide waar tijdens het eerste weekend van augustus Festival Dranouter plaatsvindt. Een veilige, glazen balustrade garandeert de zichtlijnen.

Bavo Vanden Broeck, directeur van Dranoeter vzw: "We zien het panoramisch dakterras als een verlengde van onze werking. Het kan functioneren als picknickplek voor groepen, als workshopplaats voor een initiatie beatbox of volksdans, als verzamelpunt voor een van onze muzikale vertelwandelingen,... Telkens met een uniek 360° zicht op omgeving".

Ideale vertrekplaats voor een fietstocht of wandeling

Het uitkijkplatform ‘Klankpanorama' is een ideaal vertrekpunt om de regio te verkennen, dankzij de ruime parking met oplaadpunt voor elektrische wagens en fietsen en de gunstige ligging vlakbij het provinciale wandel- en fietsnetwerk. Het aanwezige bezoekersonthaal op het gelijkvloers, aan de balie van De Klankmakerij, fungeert op vandaag reeds als infopunt voor wandel- en fietstips en andere toeristische regio-info (open van woensdag tot en met zondag). In het gebouw zijn ook toegankelijke toiletten aanwezig.

Praktisch

Het uitkijkpunt is dagelijks toegankelijk via de buitentrap (9u-17u30) of via de lift tijdens de openingsuren van het gebouw.

Meer info: www.dranouter.horizon2025.be

 Uitkijkpunt Klankpanorama in Heuvelland officieel geopend  Uitkijkpunt Klankpanorama in Heuvelland officieel geopend  Uitkijkpunt Klankpanorama in Heuvelland officieel geopend