Nina Bonduelle en Matthias Demuynck nieuwe co-voorzitters van Bewust Poperinge


Samen vormen ze een sterk duo: een jonge mama uit een deelgemeente en een jonge man uit het centrum.Nina Bonduelle is afkomstig uit Watou, waar haar ouders café De Kikker uitbaatten en waar ze actief was in KSA Watou. Nina studeerde medische laboratorium technologie in Brugge en werkt als laborant pathologische anatomie in het UZ Gent. Nadat ze samen met haar echtgenoot Elewaut Cambron 10 jaar in Roesbrugge woonde, keerde ze na de geboorte van Marin en Nova terug naar haar geboortedorp Watou, waar ze een nieuwe thuis bouwden. In haar vrije tijd engageert ze zich voor de ouderraad, loopt ze graag een rondje tussen de velden en verslindt ze podcasts.

Matthias Demuynck groeide op in Proven, als zoon van gepassioneerde landbouwers. Hij volgde de studies burgerlijk ingenieur bouwkunde in Gent en keerde een aantal jaar later terug naar zijn roots. Hij woont vandaag in de Komstraat in Poperinge. Matthias werkt als stabiliteitsingenieur in een jong en ambitieus Poperings studiebureau en houdt ervan in zijn vrije tijd te fietsen, af te spreken met vrienden en op reis te gaan.

Uittredend voorzitter Patrick Schatteman geeft zijn volle steun aan het jonge duo en blijft actief binnen het bestuur en als lid van de BCSD-raad. De Poperingse liberalen beslisten eerder dit jaar om met een nieuw en verruimd project, onder de naam Bewust, naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 te trekken. Nina en Matthias nemen vanaf nu de leiding daarvan op zich. Een co-voorzitterschap stelt hen in staat om de taken te verdelen en elkaar te versterken.

De Poperingse liberalen zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet onder leiding van deze twee jonge en gedreven co-voorzitters.
 Nina Bonduelle en Matthias Demuynck nieuwe co-voorzitters van Bewust Poperinge