Meer beleving op camping Veld & Duin in Bredene


Woordje van Sabien:

Beste aanwezigen,

Dit najaar zal het 4 jaar geleden zijn dat we binnen het provinciaal reglement ‘Beleef West-Vlaanderen!' de oproep voor ‘belevingsvolle concepten bij de private sector' lanceerden. De Provincie West-Vlaanderen wil hiermee investeren in de toeristisch-recreatieve versterking van de provincie door volop in te zetten op meer beleving.

En beleving dat is één van de stokpaardjes van camping Veld en Duin! Als familiebedrijf staan ze al meer dan 55 jaar garant voor een gastvrij onthaal op deze groene, eigentijdse en belevingsvolle camping op wandelafstand van de zee.

Elk jaar opnieuw slagen ze er in om een leuk en verrassend aanbod aan animatie aan te bieden. Ze kiezen er bewust voor om het kleinschalig te houden en zoeken steeds naar een fijne mix van activiteiten om jong en wat minder jong te boeien.

Ze zorgen er ook voor dat je als gezin ontzorgd wordt. Zo is er de pop-up bib met heel wat leuke strandspullen voor de kleinsten om te spelen in het zand terwijl mama of papa hun boek kunnen uitlezen.

Met de steun van het regelement ‘Beleef West-Vlaanderen' hebben ze nog meer kunnen investeren in hun belevingsvolle aanbod en het ontzorgen van hun gasten.

De fietsontmoetingsplaats zorgt voor heel wat inspiratie voor de verkenning van de kust of het hinterland. Het natuurspeelplein werd een belevingsvolle plek met speelbomen, een waterspeelplein en een sneukelstraatje met plukfruit.

De ingrepen passen perfect binnen de verhaallijnen van de Kust die uitgeschreven werden in het beleidsplan wat vorige jaar werd gelanceerd.

-      Kust in beweging: Veld en Duin zet met de fietsontmoetingsplaats in op de actieve verkenning van de kust. Bredene is met zijn mooie duinengordel de ideale uitvalsbasis voor uitstapjes langs de kust en de omliggende polder.

-      Beleven van de plek: in het natuurspeelplein met water, zand en schelpen staat kustbeleving centraal.

De kust blijft tot de verbeelding spreken en de toerismecijfers liegen er niet om: 28 miljoen overnachtingen per jaar, 17 miljoen dagtoeristen per jaar, een jaarlijkse omzet van 3,4 miljard euro en een tewerkstelling voor 36.000 mensen.

Ik wens jullie een zonnig en belevingsvol toeristisch seizoen toe! 

 Meer beleving op camping Veld & Duin in Bredene