Voorstel Open VLD unaniem goedgekeurd door Poperingse gemeenteraad.


Enkele jaren geleden kwam het in Lauwe tot een rechtszaak omdat buren van de speelpleinwerking het lawaai van de kinderen niet meer aankonden. Een eenvoudige aanpassing van het algemeen gemeentelijk politiereglement kan dergelijke situatie vermijden. Ook klachten over landbouwers die 's avonds laat nog op het veld moeten werken, zijn door een verfijning van het reglement niet meer ontvankelijk.

 

In de gemeenteraad van augustus 2007 werd vanuit de fractie van Open VLD gevraagd aan de Poperingse burgemeester om het politiereglement op dit punt te herschrijven. Fractieleider Sabien Lahaye-Battheu: "Hoewel het antwoord op deze vraag toen positief was, stellen we een half jaar later vast dat de belofte niet werd uitgevoerd wegens "naar eigen zeggen van de burgemeester" tijdsgebreke.

 

Daarom vatte Open VLD de koe bij de horens, en legde in de gemeenteraad van 31 januari een voorstel van nieuwe tekst ter stemming neer. De nieuwe tekst werd unaniem goedgekeurd.

 

Voortaan zal een geluid in Poperinge als niet hinderlijk worden beschouwd als het een gevolg is van spelende kinderen, of als het een gevolg is van dringende veldwerkzaamheden.