Open VLD vraagt dringend actie rond probleem van buitenschoolse kinderopvang in Poperinge


Desondanks is ruim twee weken geleden, op maandagavond 2 juni, spijtig genoeg een en ander in het honderd gelopen: ouders stonden gedurende uren aan te schuiven in Hopsakee en de opvangplaatsen geraakten al gauw volzet, zodat heel wat ouders slechts een fractie van de gewenste dagen hebben bekomen, zodat zij voor een groot opvangprobleem staan in de grote vakantie!

 

Naar aanleiding daarvan reikte Open VLD de bestuursmeerderheid enkele oplossingen aan om het probleem op te lossen, namelijk:

 

-         Dringend overleg organiseren tussen stad Poperinge, KAV en eventueel andere betrokken instanties teneinde de problematiek te bespreken en een oplossing uit te werken.

-         Bij de inschrijving voorrang verlenen aan de kinderen van de inwoners van Poperinge, en slechts in tweede instantie aan kinderen van buiten Poperinge (bijvoorbeeld Vlamertinge, Vleteren, Heuvelland) toe te laten.

-         De opvangcapaciteit verhogen door bijkomend personeel aan te werven.

-         De lokatie in Watou voor de grote vakantie 2008 open houden, met extra opvang van minimum 14 kinderen tot gevolg.

 

"Ruim één week voor de start van de grote vakantie heeft de bevoegde schepen nog niet gereageerd op deze voorstellen. Daarom dringt Open VLD nogmaals aan bij de bestuursmeerderheid om actie te ondernemen om aan het probleem van de buitenschoolse kinderopvang tegemoet te komen", aldus fractieleider Sabien Lahaye-Battheu.