Toegevoegd punt van buitenschoolse kinderopvang tijdens grote vakantie in Poperinge zorgt voor geanimeerd debat en begin van oplossing


Naar aanleiding daarvan reikte Open VLD tijdens de gemeenteraad van donderdag 3 juli ll. de bestuursmeerderheid enkele oplossingen aan.

 

Fractieleider Sabien Lahaye-Battheu: "IBO Hopsakee is een buitenschoolse kinderopvang waar kinderen heel graag naartoe gaan en waar ook de ouders tevreden over zijn. Het uitgesproken voornemen van de schepen om het hele systeem op de helling te zetten omdat er een probleem is in de grote vakantie valt dan ook ten zeerste te betreuren en is een kaakslag voor de mensen die er al hebben gewerkt en nu werken."

 

"Aangezien duidelijk in de samenwerkingsovereenkomst tussen stad Poperinge en KAV vermeld staat dat begeleiders worden aangeworven in overleg met de stad, is de opmerking van de schepen dat KAV twee extra jobstudenten heeft aangeworven, nadat zij aan de alarmbel heeft getrokken, als dubbelzinnig te interpreteren", aldus Sabien Lahaye-Battheu.

 

Open VLD is er wel over verheugd dat het stadsbestuur op haar vraag wil ingaan om bij de inschrijving voorrang te verlenen aan de kinderen van de inwoners van Poperinge, en slechts in tweede instantie kinderen van buiten Poperinge (bijvoorbeeld Vlamertinge, Vleteren, Heuvelland) toe te laten.

 

Op het voorstel van Open VLD om de lokatie in Watou tijdens de grote vakantie 2008 open te houden werd niet ingegaan.