Proces L&H kost staat flinke duit.


Uittredend Justitieminister Laurette Onkelinx (PS) antwoordde op een parlementaire vraag van Battheu dat het bedrag van 500.000 euro, voorzien op de begroting van Justitie, zal dienen om de werkingskosten te betalen die verbonden zijn aan het proces Lernout & Hauspie in Gent. Hieronder wordt onder andere de huur van de zaal in het Congrescentrum verstaan, de kosten voor veiligheidspersoneel, de ontvangst, de schoonmaak enzovoort. Naarmate het proces vordert, zal duidelijk worden of in bijkomende middelen moeten worden voorzien.

Sabien Lahaye-Battheu: 'Het lijkt erop dat Lernout & Hauspie niet alleen voor vele particulieren een financiƫle aderlating is geweest, maar dat ook de overheid er wel eens een financiƫle kater zou kunnen aan overhouden.'

Bron: Het Nieuwsblad

 

500.000 euro voor proceskosten Lernout & Hauspie

In de begroting Justitie werd 500.000 euro voorzien, speciaal voor de werkingskosten verbonden aan het proces-Lernout & Hauspie in Gent. Het leeuwendeel van dat bedrag gaat naar de huur van de zaal in het ICC, waar het proces plaatsvindt. Justitie moet daarvoor 5.500 euro per procesdag ophoesten. Dat verklaarde minister van Justitie Laurette Onkelinx in de Kamer. Het is onzeker of het half miljoen euro zal volstaan.

Onkelinx antwoordde daarmee op een vraag van Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld). Onkelinx stelde dat het geld niet voor gerechtskosten werd voorzien, maar voor de werkingskosten van het gerecht die gelinkt zijn aan het proces. Het gaat daarbij naast de huur ook om het veiligheidspersoneel, de ontvangst, het onderhoud, de vestiaires, enzovoort. De uittredende minister merkte op dat het een uitzonderlijk proces is.

De pleidooien van de verdediging gaan in januari van start.

Bron: De Morgen

 

Zaal huren voor proces L&H kost minstens 500.000 euro

In de begroting voor Justitie is in mei van dit jaar 500.000 euro extra ingeschreven voor het proces in de zaak Lernout & Hauspie. Dat heeft uittredend justitieminister Laurette Onkelinx (PS) gisteren geantwoord op een vraag van kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld).

Het geld dient niet voor de gerechtskosten zelf, maar wel voor de praktische schikkingen. Het leeuwendeel gaat op aan de huur van een zaal in het Gentse congrescentrum ICC, die 5.500 euro per dag kost. Onkelinx houdt er overigens rekening mee dat het voorziene half miljoen uiteindelijk niet zal volstaan.

Bron: Het Laatste Nieuws