Open Vld-landschap regio Westhoek gewijzigd.


De afdelingen van Open Vld Wervik, Koksijde, Langemark-Poelkapelle, Nieuwpoort, Veurne, De Panne, Zonnebeke, Alveringem-Lo-Reninge, Poperinge, Ieper, Heuvelland en Mesen vallen onder de noemer "Open Vld regio Westhoek" en tellen samen bijna 2.000 leden. In de gemeenten Koksijde en Mesen levert Open Vld de burgemeester én de ocmw-voorzitter. De regio telt 11 schepenen in de verschillende besturen. Met Gilbert Verkinderen uit Langemark en Charlotte Castelein uit Koksijde heeft de regio Westhoek ook een krachtige stem in de provincieraad. In de Kamer van volksvertegenwoordigers brengt Sabien Lahaye-Battheu de Westhoek een beetje dichter bij Brussel, en omgekeerd.

 

Bijna 4 jaar na de vorige bestuursverkiezingen binnen Open Vld zijn de resultaten van de verkiezingen van 18 oktober 2008 bekend.

 

In de regio Westhoek, die 12 afdelingen telt, komen 5 nieuwe voorzitters aan het roer. De kustafdelingen Nieuwpoort en De Panne worden voortaan vertegenwoordigd door resp. Romeo Rau en Philippe Versyp. De liberalen in Wervik kunnen rekenen op Bert Verhaeghe. Johan Lefever en Siegfried Geryl mogen zich voortaan voorzitter noemen van de afdelingen Poperinge en Veurne.

 

Ook het regiobestuur zal er voortaan iets anders uitzien. Iedere afdeling mag, naast de voorzitter, ook een aantal vertegenwoordigers voor het regiobestuur aanduiden. De norm is 1 vertegenwoordiger per begonnen schijf van 100 leden. Voor de regio Westhoek betekent dit dat het desbetreffende bestuur 12 voorzitters en 25 vertegenwoordigers telt. Op een eerste vergadering van dit regiobestuur zal intern het kernbestuur aangeduid worden dat bestaat uit een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester.