Terrein Radio Communications Service in Oudenburg te koop


Dat blijkt uit het antwoord van minister van Defensie De Crem (CD&V) op een parlementaire vraag van Open VLD-kamerlid Sabien Lahaye-Battheu.

Bron: Het Nieuwsblad, 5 december 2008.

 

Gebouw Radio Communication Services krijgt opknapbeurt

Het gebouw van Radio Communication Services in de Clemensheulestraat in Oudenburg wordt niet verkocht en krijgt zelfs een opknapbeurt. Naar aanleiding van een vraag van parlementslid Sabine Lahaye-Battheu (Open Vld) aan defensieminister Pieter De Crem (CD&V) was over de toekomst van het gebouw een misverstand ontstaan. Lahaye vroeg welke militaire gebouwen en terreinen er in West-Vlaanderen te koop stonden en het gebouw van Radio Communication Services aan de Clemensheulestraat stond op die lijst. In werkelijkheid gaat het slechts om een stukje grasland aan het gebouw. Dat werd ondertussen aan- gekocht door de Vlaamse overheid.

Het gebouw zelf staat niet te koop. «Volgend jaar worden waarschijnlijk werken uitgevoerd aan het gebouw om het personeel van Radio Oostende -de vroegere Radio Maritieme Diensten- in de Oostendse Perronstraat terug in Oudenburg te posten.», zegt Peter Velle, schepen voor Toerisme en Cultuur.

Bron: Het Laatste Nieuws, 12 december 2008