CD&V plooit (weer) voor Samen...


Al meer dan 10 jaar is het Agentschap voor Natuur en Bos vragende partij om het Helleketelbos én 12,8 ha aanpalende landbouwgronden te kopen van het Poperingse ocmw. Open Vld en CD&V, de voormalige meerderheid, voerde hierin een consequent beleid en weigerde telkenmale op deze vraag in te gaan. De verkoop van het bos op zich was geen probleem, ware het niet dat er verplicht landbouwgronden aan gekoppeld werden. En dat kon en kan voor Open Vld niet. Aan de landbouwgronden mag niet worden geraakt. Niet alleen om voldoende ruimte te laten voor de landbouw in Poperinge, maar ook om het ocmw-patrimonium niet te verarmen en via "one-shots" uit te verkopen.

 

In de ocmw-raad van maandag 12 januari ll. stond het verzoek van het Agentschap tot verkoop van het Helleketelbos en aansluitend landbouwland opnieuw op de agenda. Het punt werd goedgekeurd door de meerderheid (CD&V – Samen). Open Vld, bij monde van Danny Lefebvre en John Vanrenterghem, stemde tegen.

 

"Dat de CD&V-fractie– met een sterke landbouwvertegenwoordiging in de ocmw-raad– nu plots instemt met de verkoop, gaat ons petje te boven." aldus Danny Lefebvre. "Dit kan niet anders dan onder druk van Samen zijn. De geldhonger voor prestigeprojecten is blijkbaar heel groot."

 

Met de goedkeuring van dit agendapunt wordt de landbouwraad zelfs over het hoofd gezien. En dat de betrokken landbouwers, die al aan den lijve enige druk vanuit het Agentschap mochten ondervinden,  niet akkoord gaan, blijkt de meerderheid ook niet te deren.

 

Danny Lefebvre: "Na het debacle over de samenstelling van de GECORO, de invoering van hogere opcentiemen, de aanpassing van het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan (industriezone, bosuitbreiding,…) plooit de landbouwfractie van de meerderheid nu opnieuw. Benieuwd hoe ze dit aan hun achterban zullen kunnen verkopen."

 

In een artikel in 'Het Laatste Nieuws' van 14/01/09 staat dat in de deal ook het Helleketelhuisje begrepen is. Dat het huisje op vandaag al eigendom is van het Agentschap, weet de ocmw-voorzitter, Mark Paelinck, blijkbaar niet…

 

 CD&V plooit (weer) voor Samen...