Open Vld protesteert tegen onbehoorlijk bestuur


De fractie van Open Vld wijst erop dat het verkeerscirculatieplan nog niet eens besproken werd in de gemeenteraad. Het plan is immers een onderdeel van het mobiliteitsplan van Poperinge, dat ten vroegste op de gemeenteraad van eind augustus geagendeerd wordt. Van behandeling is dus nog geen sprake, laat staan dat het plan werd goedgekeurd en dat de uitvoering ervan al kan starten!

In de gemeenteraad van juni werd – meerderheid tegen oppositie – wél de uitvoering van het verkeerscirculatieplan goedgekeurd, in die zin dat er een studiebureau wordt aangesteld voor de studie en planning in verband met het plaatsen van nieuwe verkeersborden, het verwijderen van de oude, overtollige borden en het opmaken van aanvullende verkeersreglementen. In diezelfde gemeenteraad vroeg Sabien Lahaye-Battheu, fractieleider van Open Vld, uitstel van dit punt, en dat precies omdát het verkeerscirculatieplan nog niet besproken werd. De meerderheid ging niet in op dit voorstel.

"Totaal onbehoorlijk bestuur. Dat we enkele dagen later op de website van stad Poperinge kunnen lezen dat het verkeerscirculatieplan werd goedgekeurd, gaat ons petje te boven. Deze informatie klopt niet. We vragen dan ook dringend een rechtzetting," aldus Sabien Lahaye-Battheu. "Bovendien vragen we het stadsbestuur om de bevolking te informeren over de geplande nieuwe verkeerscirculatie. Alle Poperingenaars zijn betrokken partij, vooral diegenen die in de centrumstraten wonen of handel drijven."

Volgens Open Vld wil het bestuur al te lichtzinnig overgaan tot het veranderen van de verkeersrichting.