Stadsbestuur wil studie van 12.000 euro voor de uitvoering van nog niet goedgekeurd verkeerscirculatieplan


Op deze vraag van Sabien antwoordde de burgemeester dat het bestuur dit punt inderdaad wilde laten goedkeuren, terwijl het verkeerscirculatieplan zelf nog niet eens is behandeld, en het dus nog niet eens zeker is of het er überhaupt wel komt. Volgens de burgemeester zal dit plan ten vroegste in de gemeenteraad van augustus op de agenda komen.

Toch wil men nu dus al een bureau aanstellen voor de studie en planning in verband met nieuwe verkeersborden en verwijderen van oude, overtollige borden, en het opmaken van aanvullende verkeersreglementen. Deze omgekeerde werkwijze kan volgens Open Vld niet.

Sabien merkte terzijde ook op dat het voorgestelde verkeerscirculatieplan tot op vandaag nog niet aan de Poperingenaars werd voorgelegd, en dat het bestuur opnieuw een loopje neemt met inspraak. Nochtans doet het voorgestelde plan heel wat vragen oproepen. Een greep uit de vragen die kunnen worden gesteld: Welke oplossing is er voor het knelpunt aan restaurant De Vette Os? Hoe zullen kinderen veilig op school geraken als de rijrichting in vb. de Bruggestraat straks verandert? Wat met de publiciteit van de handelszaken die gericht is op de huidige verkeersrichting?