Fod Financiën Poperinge na 2015: zelfde locatie, minder personeel


Dienstverlening in Poperinge verzekerd

Nieuwe geruchten dat de FOD Financiën van Poperinge zou verhuizen naar Ieper, noopten Sabien ertoe de minister te herinneren aan zijn vroegere belofte in 2007 dat de toekomst in Poperinge verzekerd is. "De dienstverlening van de FOD Financiën voor de diverse taken van de fiscaliteit blijft verzekerd in Poperinge, in principe in het thans gebruikte ambtsgebouw," aldus Reynders. Conform Horizon 2015 gaan we naar een polyvalente dienstentiteit, met misschien minder personeel, maar wel met dezelfde kwaliteit van dienstverlening.

Intussen zijn ook de renovatiewerken in volle gang. Zij behelzen alle binnenschilderwerk, de vervanging van de kapotte ondervloerlaag waar nodig en het vernieuwen van de vloerbekleding. Ook wordt het sanitair aangepast voor rolstoelgebruikers, en worden er op aangeven van de Poperingse brandweer brandveiligheidwerken uitgevoerd.

Gebakkelei heraanleg parking en groenzone

Al jaren wordt gebakkeleid over de heraanleg van de parking en de groenzone aan de achterkant van het gebouw in de Hondstraat. De twee eigenaars van het gebouw (Regie der Gebouwen en de Post) raken het immers maar niet eens over de verdeling van de kosten voor de heraanleg. Minister Reynders, bevoegd voor de Regie der Gebouwen, kondigt aan een goedkoper alternatief uit te werken, en de Post nogmaals proberen te bewegen om te participeren.

 Fod Financiën Poperinge na 2015: zelfde locatie, minder personeel  Fod Financiën Poperinge na 2015: zelfde locatie, minder personeel  Fod Financiën Poperinge na 2015: zelfde locatie, minder personeel