Stadsbestuur zoekt nieuwe investeerder voor cafetaria zwembad


Het nieuwe zwembad moet tegen 1 juli 2016 openen, enkele maanden vroeger dan gepland. Normaal zou tegen dan ook de cafetaria en bowling naast het zwembad klaar zijn, maar nv Isobowl heeft plots afgehaakt. “Daarom zijn we nu op zoek naar een investeerder die naast het zwembad een cafetaria wil bouwen en uitbaten, eventueel met extra recreatieve infrastructuur”, zegt schepen van Sport Jurgen Vanlerberghe.

Kandidaten kunnen tot 29 januari hun offerte indienen.

Open Vld’ster Sabien Lahaye-Battheu had op de gemeenteraad heel wat kritiek over de afloop van de onderhandelingen. “Volgens alle verslagen en opmerkingen van het stadsbestuur waren de onderhandelingen positief verlopen en bijna finaal. Maar na drie jaar onderhandelen is er bijna op papier gezet.”

Zelf bouwen

”We hebben alles gedaan om deze onderhandelingen te doen slagen en kregen ook geen reden voor het afhaken. Vooral voor de cafetaria is het van belang snel een oplossing te vinden en daarvoor schieten we nu in actie. Hopelijk kunnen we tegen eind 2016 een oplossing vinden. Als we geen investeerder vinden, moeten we misschien overwegen de cafetaria zelf te bouwen”, reageert de schepen.

Afgelopen weekend kwamen nog tweeduizend Poperingenaars een kijkje nemen naar de werken aan het nieuwe zwem- en recreatiebad.

Bron: Het Laatste Nieuws, 2 december 2015.