West-Vlaanderen


 • 03 oktober 2023 - '50.000 bloemen voor Flanders Fields' en 'Waar Water Was'

   '50.000 bloemen voor Flanders Fields' en 'Waar Water Was' In het bezoekerscentrum Westfront hebben Westtoer en de stad Nieuwpoort nieuwe projecten voorgesteld in het kader van het WOI themajaar 'LANDSCAPES | Feel Flanders Fields'. Met de participatieve actie '50.000 bloemen voor Flanders Fields' wordt het herdenkingslandschap van de Westhoek tussen 3 oktober en 11 november in de bloemetjes gezet. Op 31 sites worden bloemenbollen gepland, die elk jaar tijdens mei en juni in bloei staan. Tijdens 19 plantdagen steken meer dan 1.200 bewoners en bezoekers de handen uit de mouwen. Veel jongeren werken mee, dankzij de medewerking van scholen en jeugdbewegingen. Met 'Waar Water Was' (01/11-04/11) presenteert Nieuwpoort een unieke multimediale belevingstocht langs en over het sluizencomplex De Ganzepoot.
  Lees meer
 • 30 september 2023 - 25 jaar 'meters en peters' bij Westtoer: 624 vrijwilligers worden gehuldigd

  In provinciehuis Boeverbos huldigde Westtoer zaterdag honderden vrijwilligers naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van het meter- en peterprogramma. Het begon met 81 vrijwilligers in 1998, maar is nu uitgegroeid tot een enthousiaste groep van 624 meters en peters. Deze vrijwilligers spelen een essentiële rol in het behoud en de verbetering van recreatieve routes en netwerken in West-Vlaanderen.
  Lees meer
 • 27 september 2023 - Beaufort24 maakt deelnemende kunstenaars bekend

   Beaufort24 maakt deelnemende kunstenaars bekend De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer presenteren in 2024 de achtste editie van Triënnale Beaufort aan de Belgische kust. Achttien kunstenaars presenteren unieke werken in de negen deelnemende kustgemeenten. Curator Els Wuyts selecteerde de kunstenaars, die op vaak unieke plekken in de kustgemeenten hun beeldend werk zullen tonen.
  Lees meer
 • 25 september 2023 - Westtoer organiseert constructieve dialoog met de West-Vlaamse parlementsleden

   Westtoer organiseert constructieve dialoog met de West-Vlaamse parlementsleden Westtoer streeft voortdurend naar een constructieve dialoog met de West-Vlaamse parlementsleden. De ochtendbijeenkomst van afgelopen vrijdag was een waardevol moment van kennisdeling en samenwerking. Twee cruciale onderwerpen stonden centraal: ons aankomend Strategisch Beleidsplan Kust en de actuele personeelsuitdagingen in de horeca. Het Kenniscentrum van Westtoer presenteerde essentiële inzichten en statistieken over het verblijfstoerisme in 2022 en het voorjaar van 2023.
  Lees meer
 • 24 september 2023 - Brouwerij St.Bernardus investeert fors in productie en toeristische werking

   Brouwerij St.Bernardus investeert fors in productie en toeristische werking Brouwerij St.Bernardus in Watou heeft 12 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuwe bottelarij en 2 miljoen euro in een nieuwe Brewery Tour, waarvoor Toerisme Vlaanderen een subsidie van 300.000 euro verleende en de Provincie West-Vlaanderen/Westtoer 100.000 euro. Deze week vond de officiële opening plaats. Dankzij een mooie afwisseling van verschillende multimediale technieken en sterk gepersonaliseerde content krijgt de bezoeker een unieke kijk op de geschiedenis van de brouwerij, het hele brouwproces en de hedendaagse productie ervan. St.Bernardus is de laatste jaren uitgegroeid tot een 'must do' tijdens elk meerdaags bezoek aan de Westhoek.
  Lees meer
 • 20 september 2023 - Erkenning door Unesco is sterke meerwaarde voor het herdenkingstoerisme in de Westhoek

   Erkenning door Unesco is sterke meerwaarde voor het herdenkingstoerisme in de Westhoek Voor Westtoer betekent de positieve beslissing van UNESCO een sterke meerwaarde voor de toekomst van het herdenkingstoerisme in de Westhoek. De erkenning van de sites als werelderfgoed zorgt wereldwijd voor een sterke uitstraling en onderlijnt het mondiale belang van erfgoed.
  Lees meer
 • 20 september 2023 - Vacature: halftijdse fractie- en communicatiemedewerker

   Vacature: halftijdse fractie- en communicatiemedewerker We zijn op zoek naar een halftijdse medewerker, die de werking van de provincieraad opvolgt en op het kabinet van Sabien mee instaat voor de communicatie (o.a. vlot overweg kunnen met grafische- en videoprogramma's).
  Lees meer
 • 19 september 2023 - Bezoek aan Provinciehuis Boeverbos en het Grootseminarie op woensdag 18 oktober 2023

   Bezoek aan Provinciehuis Boeverbos en het Grootseminarie op woensdag 18 oktober 2023 Iedereen welkom op woensdag 18 oktober in Brugge voor een bezoek aan Provinciehuis Boeverbos en het Grootseminarie! U kunt een plaatsje reserveren op de bus vanuit Poperinge of op eigen initiatief de verplaatsingen maken. Tot dan!
  Lees meer
 • 14 september 2023 - 'Het Provinciaal Domein' belicht werking van Monumentenwacht West-Vlaanderen

   'Het Provinciaal Domein' belicht werking van Monumentenwacht West-Vlaanderen Monumentenwacht, een initiatief van de vijf Vlaamse provincies, stimuleert via bouwkundige en interieurinspecties het onderhoud van historisch waardevol erfgoed in Vlaanderen. Monumentenwacht West-Vlaanderen heeft 533 leden (openbare besturen, kerkbesturen en particulieren), goed voor zo'n 1226 gebouwen, die door 10 monumentenwachters worden opgevolgd. In 'Het Provinciaal Domein' volgt Sabien, samen met Vincenzo, in het Kasteel van Loppem een bouwkundige en een interieurinspectie.
  Lees meer
 • 12 september 2023 - 'Fietsen naar Morgen': nieuwe fietsroutes verbinden ondernemers op het platteland

   'Fietsen naar Morgen': nieuwe fietsroutes verbinden ondernemers op het platteland In IJshoeve IJspol te Tielt werd door Westtoer en Inagro de vierde fietsroute binnen het project 'Fietsen naar Morgen' voorgesteld, waarbij duurzaam toerisme en recreatie centraal staan. De fietsroute 'Tielt-Dentergem' is 50km lang en loopt langs bijna twintig lokale ondernemers. In totaal zullen 14 fietsroutes de recreanten gidsen langs boerderijen, lokale producenten en andere korte ketenondernemers.
  Lees meer