West-Vlaanderen


 • 14 juni 2024 - Nieuw uitkijkpunt aan de Kop van de Vaart in Roeselare

   Nieuw uitkijkpunt aan de Kop van de Vaart in Roeselare Stad Roeselare, Maselis NV, de provincie West-Vlaanderen en Westtoer engageren zich samen voor de realisatie van een uitkijkpunt aan de Kop van de vaart. Het uitkijkpunt is een onderdeel van het project Horizon 2025. Er werden intussen al 16 uitkijkpunten geopend in onze provincie. Het project wordt gerealiseerd in een voormalige graansilo die dateert uit 1933, naar ontwerp van gerenommeerd architect J. De Bruycker. Sedert 2003 is het gebouw erkend als beschermd monument. Het bureau Callebaut Architecten werd aangesteld om het 25 meter hoge uitkijkpunt te realiseren.
  Lees meer
 • 10 juni 2024 - Sabien aan het woord in nieuwe editie van 'Coast Life'

   Sabien aan het woord in nieuwe editie van 'Coast Life' In een nieuwe editie van 'Coast Life', hét magazine voor residentieel wonen aan zee, heeft Sabien het met Dirk Marteel, mediacoördinator bij Visit West-Vlaanderen / Westtoer, over de 8ste editie van Triënnale Beaufort, die nog loopt tot 3 november. De integrale editie is te bekomen via de Facebookpagina en website van Vastgoedgroep Degroote.
  Lees meer
 • 06 juni 2024 - Meer beleving op camping Veld & Duin in Bredene

   Meer beleving op camping Veld & Duin in Bredene Het speelplein van camping Veld & Duin in Bredene werd volledig vernieuwd. Er kwamen speel-en schaduwbomen, een sneukelstraatje met plukfruit, een waterspeelplein en een upgrade van de bestaande toestellen. Belevingsvolle concepten bij de private sector ondersteunen, is één van de doelstelling van het reglement 'Beleef West-Vlaanderen' van de provincie West-Vlaanderen en Westtoer. Een mooie realisatie!
  Lees meer
 • 03 juni 2024 - Maak kennis met XR-junior, virtuele realiteit in het basisonderwijs

   Maak kennis met XR-junior, virtuele realiteit in het basisonderwijs De provincie West-Vlaanderen ontwikkelde samen met het Regionaal Technologisch Centrum (RTC) West-Vlaanderen XR-Junior, een vernieuwend onderwijsproject voor basisscholen in West-Vlaanderen. Het project, dat werd voorgesteld in De Waaier in Watou, stelt gratis geavanceerde VR-brillen en een 360°-camera ter beschikking. Bedoeling is om het onbereikbare toch in de klas te brengen, bijvoorbeeld een reis naar de oudheid of meevliegen met een ruimtestation. Er worden ook trainingen voorzien om de leerkrachten voor te bereiden om XR te introduceren in hun klas.
  Lees meer
 • 01 juni 2024 - Nieuw wandelnetwerk Ieperboog Oost is het grootste wandelnetwerk van West-Vlaanderen

   Nieuw wandelnetwerk Ieperboog Oost is het grootste wandelnetwerk van West-Vlaanderen Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen presenteerden het 15de wandelnetwerk in West-Vlaanderen: wandelnetwerk Ieperboog Oost, met 256 km aan wandelwegen en paden het grootste van West-Vlaanderen. Het strekt zich uit over de Westhoek en de Leiestreek in Zonnebeke, Moorslede, Wervik, Langemark-Poelkapelle en Ieper. Op het nieuwe wandelnetwerk stap je langs wijngaarden, UNESCO werelderfgoed, gevarieerde landschappen en historische bezienswaardigheden.
  Lees meer
 • 23 mei 2024 - Uit de provincieraad: Patrick De Klerck peilt naar eerste evaluatie van Beaufort

   Uit de provincieraad: Patrick De Klerck peilt naar eerste evaluatie van Beaufort De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben op 26 maart 2024 de 8ste editie van de Triënnale Beaufort voorgesteld. Curator Els Wuyts nodigde 18 buiten- en binnenlandse kunstenaars uit, die in totaal 18 kunstwerken realiseerden: twee in elke deelnemende kustgemeente. Deze editie loopt tot 3 november 2024. Lees hierna de vraag van Patrick De Klerck en het antwoord van Sabien.
  Lees meer
 • 23 mei 2024 - Uit de provincieraad: Piet Vandermersch interpelleert over communicatiecampagne landbouw

   Uit de provincieraad: Piet Vandermersch interpelleert over communicatiecampagne landbouw Eind vorige maand lanceerde de Provincie West-Vlaanderen een nieuwe campagne 'eeneerlijkdebat.be' om de aandacht te vestigen op de nood aan een genuanceerd debat over land- en tuinbouw. Dat gebeurt aan de hand van radiospots, videospots en een nieuwe website waarop heel wat argumenten te lezen zijn. Piet Vandermersch, zelf landbouwer en samen met Sabien lijstduwer op de West-Vlaamse Kamerlijst voor Open Vld, vroeg de bevoegde gedeputeerde hoe de campgane loopt.
  Lees meer
 • 21 mei 2024 - Provincie West-Vlaanderen neemt met tal van activiteiten deel aan zevende editie Archeologiedagen

   Provincie West-Vlaanderen neemt met tal van activiteiten deel aan zevende editie Archeologiedagen Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei 2024 vinden de jaarlijkse Archeologiedagen plaats, de hoogdagen van alles wat met archeologie te maken heeft in Vlaanderen. De Provincie West-Vlaanderen staat samen met de andere provincies in voor de organisatie, in samenwerking met de Vereniging voor Vlaamse Provincies (VVP) en het Forum voor Vlaamse Archeologie (FVA). Tientallen partners hebben samen gezorgd voor activiteiten over heel Vlaanderen, waarvan 30 in West-Vlaanderen.
  Lees meer
 • 18 mei 2024 - Tweede editie van kunstroute Amare van start

   Tweede editie van kunstroute Amare van start Vanaf vandaag (t.e.m. 15/09) kunnen kunstliefhebbers opnieuw hun hart ophalen met de 2de editie van Amare! De kunstroute rondom de Damse Vaart tussen Brugge en Damme onder leiding van ondernemer Luc Beke en met galeriehoudster Annelies Ysebaert als curator toont het werk van 30 toonaangevende kunstenaars in een feeëriek kader. Ook de plezierboot Lamme Goedzak wordt nu ingeschakeld voor een extra beleving bij dit opmerkelijke kunstproject. Aanrader!
  Lees meer
 • 18 mei 2024 - Romeins Archeologisch Museum (RAM) Oudenburg opnieuw open na volledige make-over

   Romeins Archeologisch Museum (RAM) Oudenburg opnieuw open na volledige make-over Na anderhalf jaar verbouwen opende het RAM te Oudenburg gisteravond opnieuw zijn deuren. Men neemt de bezoekers mee naar het jaar 325. Ze worden aan de hand van archeologische artefacten, re-enactmentfilms en immersieve toepassingen ondergedompeld in het Romeinse fortleven. Dit project kon worden gerealiseerd met de steun van de provincie West-Vlaanderen en Westtoer in het kader van het reglement 'Beleef West-Vlaanderen'
  Lees meer