Nationaal


 • 16 januari 2024 - Sabien present op nieuwjaarsreceptie Open Vld nationaal

   Sabien present op nieuwjaarsreceptie Open Vld nationaal Gisteravond veel volk en gezellige sfeer op onze nieuwjaarsreceptie in Brussel! Het zijn geen eenvoudige tijden, maar om premier De Croo te citeren: "Niet elke dag de krantenkoppen halen met de zoveelste straffe uitspraak, maar resultaten boeken (en die zijn er) en vooral samenwerken, zodat mensen er beter voor staan." Dat is de essentie!
  Lees meer
 • 17 juli 2020 - Sabien aan het woord in het ledenmagazine van Open Vld

   Sabien aan het woord in het ledenmagazine van Open Vld In Blauw, het ledenmagazine van Open Vld, blikt Sabien terug op de afgelopen maanden, met aandacht voor de maatregelen die het provinciebestuur heeft genomen om de gevolgen van de coronacrisis aan te pakken.
  Lees meer
 • 25 mei 2020 - Sabien verkozen als lid van het partijbestuur

   Sabien verkozen als lid van het partijbestuur Vanmorgen vond het eerste partijbestuur onder leiding van de nieuwe Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert plaats. Ook Sabien maakt deel uit van het partijbestuur: "Dank aan de 2.239 leden, van wie ik het vertrouwen kreeg. Samen met Vincent Van Quickenborne en Francesco Vanderjeugd ben ik de West-Vlaamse stem in het bestuur. Veel goesting om samen, vanuit de verschillende niveaus waar onze partij verantwoordelijkheid draagt (lokaal, provinciaal, Vlaams en federaal) de liberale lijn uit te zetten!"
  Lees meer
 • 02 mei 2020 - Sabien kandidaat voor partijbestuur

   Sabien kandidaat voor partijbestuur Op 20 april keurde het partijbestuur van Open Vld de herstart van de procedure voor de interne verkiezingen voor een nieuwe partijvoorzitter en partijbestuur goed. Leden kunnen vanaf maandag 18 mei om 10u tot vrijdag 22 mei om 12u hun stem uitbrengen. Sabien: "Ik ben kandidaat voor het partijbestuur. Bent u lid van Open Vld? Mag ik op uw vertrouwen rekenen? Wilt u mijn kandidatuur aanbevelen bij vrienden en kennissen, die lid zijn? Contacteer mij via sabien.battheu@primusnet.be of tel. 057/33.38.43."
  Lees meer
 • 27 maart 2020 - Coronavirus: verlenging van de maatregelen tot en met 19 april

   Coronavirus: verlenging van de maatregelen tot en met 19 april De Nationale Veiligheidsraad, uitgebreid met de ministers-presidenten, besliste vandaag de eerder genomen maatregelen te verlengen t.e.m. 19 april. Ze kunnen daarna nog twee weken worden verlengd (t.e.m. 3 mei). Blijf de officiële infokanalen volgen om op de hoogte te blijven van de aanbevelingen (bv. www.info-coronavirus.be) of de steunmaatregelen voor ondernemers (bv. www.vlaio.be). Zorg voor elkaar!
  Lees meer
 • 21 maart 2019 - Gescheiden personen, weduwnaren en weduwen kunnen hun burgerlijke staat wijzigen naar 'ongehuwd'

   Gescheiden personen, weduwnaren en weduwen kunnen hun burgerlijke staat wijzigen naar 'ongehuwd' Sabien verliet intussen bijna 4 maanden geleden de Kamer, maar leuk dat er toch nog een wetsvoorstel mede van haar hand wordt goedgekeurd. Dank aan Carina Van Cauter om verder op te volgen! Wie gescheiden is, hoeft niet langer die titel te dragen als burgerlijke staat. Hij of zij krijgt de keuze om terug te keren naar de status van 'ongehuwd'. Ook weduwen en weduwnaren krijgen die kans. Een goede zaak, want het kan confronterend zijn een en ander telkens te zien verschijnen op officiële papieren. Lees hier het artikel in 'De Morgen' van vandaag.
  Lees meer
 • 01 januari 2019 - Dat 2019 een jaar vol nieuwe kansen en dromen mag worden

   Dat 2019 een jaar vol nieuwe kansen en dromen mag worden Bij het begin van een nieuw jaar horen nieuwjaarswensen. Ik wens oprecht aan elk van u dat 2019 een mooi en gelukkig jaar mag worden, een jaar vol nieuwe kansen en dromen!
  Lees meer
 • 05 december 2018 - Lovende woorden van de Kamervoorzitter voor Sabien!

  Vorige donderdag kwam Sabien voor de laatste keer tussen tijdens het vragenuurtje in de Kamer. Er volgden lovende woorden van de Kamervoorzitter en applaus van álle collega's. Sabien: "Zonet stelde ik een einde aan mijn mandaat als Kamerlid om morgen de eed te kunnen afleggen als West-Vlaams gedeputeerde. Ik mocht 15 jaar zetelen in de Kamer. Ik blik heel dankbaar terug op die periode. Mijn werk werd er gewaardeerd en ik zal het uiteraard missen. Zo ook alle collega's en de mensen waarmee ik mocht samenwerken. Geen 'vaarwel' dus maar 'tot ziens', want ik blijf beschikbaar voor de partij."
  Lees meer
 • 29 november 2018 - Parlementsleden getuigen waarom zij het rode lintje dragen

   Parlementsleden getuigen waarom zij het rode lintje dragen In de aanloop naar Wereldaidsdag (1 december) getuigden de 'Parlementairen voor de 2030 Agenda', de parlementaire groep die zich inzet voor de realisatie van de Duurzame Ontwikkelingsagenda, waarom zij het rode lintje dragen. Het rode lintje is het symbool van solidariteit met mensen die leven met hiv. Parlementsleden van verschillende politieke families drukten hun steun uit om de wereldwijde aanpak van hiv onverminderd voort te zetten. Ze deelden persoonlijke boodschappen met het publiek, waarin ze uitleggen waarom hiv ons allen aanbelangt.
  Lees meer
 • 28 november 2018 - NMBS laat miljoenen euro's liggen

  Uit cijfers, die Sabien opvroeg bij minister van Mobiliteit François Bellot (MR) en waarover 'Het Laatste Nieuws' en 'De Morgen' vandaag berichten, blijkt dat de NMBS al zo'n 60 miljoen euro aan onbetaalde boetes liet verjaren. En er dreigen nog enkele miljoen euro's in rook op te gaan... Maar er is ook goed nieuws: sinds 1 november is het systeem van administratieve boetes van kracht, waardoor overtreders nu sneller en goedkoper kunnen worden vervolgd. Lees hierna de persartikels.
  Lees meer