Tussenkomsten van Open Vld in de gemeenteraad van 02 juli 2018


Het gemeenschapsonderwijs wijzigt koers en zal haar nieuwe school bouwen op en achter de locatie waar nu IBO Hopsakee is gehuisvest. Hierdoor kan stad Poperinge nu ook het laatste lot op de Vroonhofsite zelf aankopen, en dat tegen 1,35 miljoen euro. Deze wijziging biedt kansen voor stad Poperinge. Er moet nu wel een compleet ander concept bedacht worden. Naast de bouw van het Huis van het Kind en de Academie+, komt er nu ook ruimte vrij voor onder andere extra parkeerplaatsen, waar Open Vld sinds 2006 al voor pleit. Er moet voor Open Vld ook over gewaakt worden dat er voldoende aandacht gaat naar groen op deze ruimte midden in het centrum. 
Andere punten op de agenda: Onlangs zijn twee gemeenschapswachten GAST-vaststeller geworden, waardoor Poperinge binnenkort vijf vaststellers zal tellen, los van de politie. Er wordt een overeenkomst goedgekeurd met De Lijn waarbij De Lijn gratis Buzzy Passes voor een maand zal aanbieden aan alle kinderen die in september de overstap maken naar het secundair onderwijs. Marie-Claire Tylleman reageert: "Op het eerste gezicht mooi, gratis abonnementen. maar studenten nemen meestal een jaarabonnement, en uiteindelijk zullen ze hetzelfde bedrag betalen voor heel jaar."
De gemeenteraard wordt afgesloten om 20u01, net op tijd om de achtste finale van het WK, met de match België-Japan te kunnen volgen.