Open Vld Poperinge heeft lijst voor gemeenteraadsverkiezingen klaar


Maar liefst twee derde van de namen op de lijst is nieuw. Negen van de vijfentwintig namen kandideerden ook in 2012. Zeven van de negen mandatarissen blijven op post. De huidige OCMW-raadsleden John Vanrenterghem en Martial D'Alleine zetten een stapje terug.

Uittredend gemeenteraadslid Danny Lefebvre neemt de tweede plaats op de lijst voor zijnrekening. Zijn collega raadsleden Christine Verdonck (4de plaats), Johan Lefever (5de plaats) en Pascal Lapanne (7de plaats)volgen. Marie-Claire Tylleman steunt de lijst vanop plaats 24.

Open Vld trekt absoluut de kaart van verjonging - de gemiddelde leeftijd is 44 jaar en maar liefst 7 mensen zijn jonger dan 30 - en kiest bewust voor meer vrouwen (13) dan mannen (12) op de lijst.

Jongerenvoorzitter Bram Meeuw staat op de derde plaats op de lijst en vindt als één blok achter zich, centraal op de lijst, uittredend gemeenteraadslid Bert Costenoble, Axelle Saeremans, Nina Bonduelle, Midas Vandevyvere, Mathijs Delbecque en Jennifer Derycke.

Nieuwkomers op de lijst zijn niemand minder dan Sophie Gruwez, Dries Delannoy, David Beerlandt, Marleen Knockaert, Silvy Lefever, Marnix Deleye-Lobelle, Dorine Laconte-Durieu, Alina Irina Calugar en Mariette Coene. Franky Vermeersch en Isabel Sticker stelden zich ook in 2012 kandidaat.

Positief, evenwichtig en vooruitstrevend zijn de hoofdthema's in het partijprogramma, welke je ook ziet terugkomen in de lijst. Als grootste oppositie partij willen we de kiezer niet overtuigen door kritiekte geven op het huidig bestuur, maar door ons eigen positieve verhaal te brengen.

Poperinge wordt opnieuw vooruitstrevend, omhelst de nieuwe trends zoals digitalisatie in de maatschappij. Terzelfdertijd zijn we waakzaam voor de vergrijzing en de uitdagingen die hiermee gepaard gaan. Vandaar dat de ploeg, die deze stad en haar deelgemeenten zal besturen, evenwichtig moet zijn door de juiste uitgaven te doen, zonder de belastingdruk te verhogen voor de burger.

En duurzaamheid dragen wij hoog in het vaandel. Zo maken we Poperinge klaar voor de toekomst, wordt het een stad die aantrekkelijk is voor jonge gezinnen, een stad waar men zorg draagt voor iedereen die het nodig heeft en waar alle leeftijden in harmonie samenleven. De ideale plek  voor wie werkt, investeert, zich ontspant, op rust is of studeert.

 

 Open Vld Poperinge heeft lijst voor gemeenteraadsverkiezingen klaar