Gemeenteraadsverkiezingen: als winnaar uit de bus, maar geen coalitiepartner


Voorzitter Patrick Schatteman: "Voor de derde keer op rij gaan we er als partij op vooruit, zowel in het aantal stemmen (26,1%) als in het aantal zetels (7). Een bevestiging dat we met een sterke en diverse lijst naar de kiezer zijn getrokken. Ik wil dan ook al onze kandidaten,alsook iedereen die zich achter de schermen heeft ingezet, hartelijk bedanken. Dat onze jongeren zo goed hebben gescoord, doet ons echt wel deugd, en is veelbelovend voor de toekomst van Open Vld Poperinge."

Om de wil van de kiezer te respecteren, zou het logisch geweest zijn een coalitie van overwinnaars te vormen. Dat CD&V al snel besliste om toch verder te besturen met Samen, die zakt van 14,5% naar 13,4%, en daarmee één van de verliezers is. Nochtans had lijsttrekker Jurgen Vanlerberghe vooraf aangegeven dat Samen enkel verder zou gaan met CD&V "als ze zelf vooruitgaan".

Sabien: « We zitten daags na 14 oktober dan ook met een dubbel gevoel: dankbaarheid voor de 3.553 hartverwarmende Poperingse stemmen, doch geen verzilvering van dit resultaat. Begrijpe wie begrijpe kan. Voor mij persoonlijk zijn de 2.337 voorkeurstemmen een stimulans om op hetzelfde élan verder te werken."