Met Jaek en Nink op de fiets langs de hoppevelden


Samen met Poperinge en Vleteren bouwt het provinciebestuur Westtoer hiermee verder aan het familievriendelijk toerismeaanbod in de regio. "Er zijn 2 K(a)D(ee) ambassadeurs: de stripfiguurtjes Jaek en Nink. Zij maken kinderen wegwijs in de Westhoek aan de hand van wandeltochten en fietsroutes", vertelt Sabien Lahaye-Battheu, voorzitter van Westtoer en gedeputeerde (Open VLD).

"Intussen zijn er verschillende restaurants in de regio die Westhoek KD-menu's serveren en er is de kaart Grenzeloos familieplezier, die een overzicht geeft van het familievriendelijk aanbod in de streek."

In 2016 werden voor het eerst 6 KD-fietsroutes ontwikkeld. "Die vallen erg in de smaak bij toeristen die de Westhoek bezoeken. Daarom realiseerden we nog een zevende route, die Poperinge en Vleteren verbindt: Met Jaek en Nink door de hoppevelden. De route is 33 kilometer lang en is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes met daarop de figuurtjes Jaek en Nink. De route heeft twee startpunten: De Sceure in Oostvleteren en de Grote Markt van Poperinge."

Tijdens de route passeren fietsers veel zaken waar je kunt genieten van streekproducten, zoals een ijsje, een pannenkoek of een Westhoek KD-menu.

De meeste adressen langs de route hebben speelpleintjes en de route brengt je langs landelijke wegen, het mooie hoppelandschap van Poperinge en Vleteren en de boomsculpturen in het Canadabos.

De fietsroutekaart is gratis te verkrijgen online of bij Toerisme Vleteren en Toerisme Poperinge en de mogelijke stopplaatsen langs de route.

Bron: Het Nieuwsblad, 11 mei 2019.