Bulskampveld heeft er twee wandellussen bij


De expedities brengen gezinnen of vrienden met jonge kinderen terug naar de natuur om op avontuurlijke wijze de bossen van Landschapspark Bulskampveld te ontdekken. Ze werden woensdagnamiddag geopend.

"De expedities zijn avontuurlijke wandellussen van 2,5 kilometer voor kinderen van vier tot twaalf jaar en hun gezelschap. De lussen laten hen het bos en de natuur volop beleven", zegt Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde voor Toerisme van de Provincie West-Vlaanderen en voorzitter van Westtoer (Open VLD).

Zestien spelprikkels

De expeditie in Kruiskerke slingert door het mooie Bruwaanbos en het Parochieveldbos en vormt een uitdagend parcours met zestien spelprikkels die evenwicht en durf van de jongsten op de proef stellen. De expeditie in Wingene omvat het Sint-Pietersveld en de Vagevuurbossen. Hier leveren zeventien bosdieren zoals de uil, sprinkhaan en vleermuis originele opdrachten. Alle spelprikkels zijn gemaakt uit duurzaam hout.

Dit najaar volgen er nog drie wandellussen in het Bulskampveld. Alle info over de expedities is gebundeld in een ontdekkingskaart, gratis verkrijgbaar bij onder meer de toeristische diensten van Wingene en Ruiselede en online via www.landschapspark-bulskampveld.be.

Bron: Het Nieuwsblad, 28 juni 2019.