Westtoer hertekent fietslandschap in provincie


"Met de komst van het fietsnetwerk in 2006 zijn de recreatieve mogelijkheden sterk toegenomen. Westtoer speelde in op deze evolutie en biedt 350 lokale fietssuggesties op het knooppuntennetwerk aan vanuit de logies."

Ondertussen daalde de belangstelling voor de klassieke fietsroutes. Om in te spelen op de verwachtingen van de hedendaagse recreant realiseert Westtoer de komende vijf jaar 28 nieuwe lusvormige routes. Dit initiatief gebeurt in overleg met de diensten voor Toerisme in de betrokken gemeenten.

"We zullen daarbij heel veel aandacht besteden aan beleving, stopplaatsen en toffe adressen", gaat Lahaye-Battheu verder. "Voor de vier regio's is telkens in zes routes voorzien en in de vier centrumsteden Brugge, Oostende, Roeselare en Kortrijk realiseert Westtoer groene fietsgordels. Zo zullen alle nieuwigheden op het terrein, zoals natuurgebieden, fietspaden en fietsinfrastructuur, opgenomen worden in deze routes. Dit jaar al worden vier nieuwe lusvormige fietsroutes voorgesteld: Westkust, Polderrand, Mandeldal en Hoppeland." 

Bron: het Nieuwsblad, 16 januari 2020.