Westtoer investeert in uniek picknickplan


Tijdens een wandeling of een fietstocht even halt houden: het zal binnen afzienbare tijd kunnen op een wel heel leuk ingerichte picknickplaats. Westtoer mag dan in het verleden nogal wat rustplaatsen en picknickzones langs de verschillende provinciale fiets- en wandelnetwerken aangelegd hebben, toch blijft de vraag naar extra stopplaatsen stijgen.

Daarom ontwikkelt het toerismebedrijf dit jaar een picknickplan waarmee het wil investeren in unieke en uniforme picknickzones met uitgelezen materiaal. "Ons doel is om op alle provinciale recreatieve routes belevingsvolle stopplaatsen te realiseren", legt gedeputeerde en voorzitter van Westtoer Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD) uit. "Maar dat vraagt heel wat voorbereiding. We starten daarom met het inventariseren van alle al bestaande picknickplaatsen. Voorts zullen we een catalogus met terreinmeubilair opmaken en een werkwijze ontwikkelen om picknickzones te selecteren en in kaart te brengen. Voorstellen zijn altijd welkom."

Westtoer wil in 2021 het eerste meubilair plaatsen en maakt in totaal 250.000 euro vrij. Ook openbare besturen zullen de mogelijkheid krijgen om terreinmeubilair uit de catalogus te bestellen. Westtoer zal daarvoor een aankoopcentrale organiseren.

Bron: Het Nieuwsblad, 14 februari 2020.