Nieuwe kustbrede monitoring vanaf 27 juni


Westtoer gebruikt reeds een aantal jaar een model op basis van WEGENTELLERS EN MOBIELE TELEFONIEDATA om het aantal bezoekers aan de Kust in kaart te brengen. Dit wordt nu aangevuld met SPECIFIEKE METINGEN IN REAL TIME voor een aantal specifieke locaties op de dijken en in de winkelstraten in een aantal kustgemeentes, om bezoekers ook ter plaatse goed te kunnen informeren.

Onze focus ligt op de gezondheid en een geruststellend gevoel bij inwoners en bezoekers. We willen met onze monitoring anticiperen en iedereen die aan de kust verblijft een leuke en veilige zomer bezorgen. Alle gegevens over de globale situatie in alle badplaatsen worden overzichtelijk in kaart gebracht via dashboard met een DRUKTESCHAAL en zullen terug te vinden zijn op de website van de Kust (www.dekust.be).

De camera's zijn voorzien van software die virtuele lijnen op de gemaakte beelden trekt. Als mensen over die lijnen lopen, telt de software hen. De technologie brengt de gegevens over het aantal mensen in de verschillende zones dan zonder menselijke tussenkomst samen tot een druktekaart voor de hele kust. Bij alle tellingen wordt de PRIVACY GERESPECTEERD: de verkregen data wordt onmiddellijk omgezet in aantallen. Er worden geen beelden bewaard, verstuurd of opgeslagen.

Het systeem gaat van start op 27 JUNI op het moment dat we ook opnieuw de kustredders aan zee verwelkomen.

 Nieuwe kustbrede monitoring vanaf 27 juni