Wandelen rond de kerktoren: Westtoer bundelt routes in alle West-Vlaamse gemeenten


Groene parels

Met Wandelen rond de kerktoren presenteert het op de website www.westtoer.be een uitgebreid aanbod voor kortere staptochten in eigen streek, op maat van alle 64 steden en gemeenten in de provincie.

"In deze tijden krijgt het begrip ‘buiten' een extra dimensie. Hiermee tonen we de mogelijkheden en de nieuwigheden om overal dichtbij en veilig op stap te gaan", zegt gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD), voorzitter van Westtoer.

"Dat lijkt me gezien de omstandigheden door corona tijdens de komende herfstvakantie een uitstekend idee voor families met kinderen. Zij kunnen binnen hun eigen regio unieke plekken ontdekken."

Elke West-Vlaamse regio - het Brugse Ommeland, de Kust, De Leiestreek en de Westhoek - presenteert bijzondere wandelplekken dichtbij de gemeente.

"Het natuurreservaat De Westhoek in De Panne is een aanrader. Ook aan zee behoren de Duinbossen in De Haan bijvoorbeeld tot de groene parels van de kust en is de Uitkerkse Polders tussen Blankenberge en Wenduine een van de grootste natuurgebieden van West-Vlaanderen", zegt Lahaye-Battheu.

Nieuwe expeditie

"Wie in de Leiesteek op stap gaat, kan deelnemen aan de zoektocht van Blob, de avontuurlijke held van de Leiestreek, een wandeltocht van vijf kilometer. Mesen in de Westhoek introduceert een nieuwe stadswandelroute van 3,6 kilometer. Nog nieuw is de Palingbeekroute in Ieper. In het Brugse Ommeland zijn Bulskampveld en Vagevuur aanrader, evenals de nieuwe expeditie Menas", besluit Lahaye-Battheu. (vln)

www.westtoer.be

Bron: Het Nieuwsblad, 30 oktober 2020.