Provinciaal Hof verdwijnt achter werfdoek van 900m² met gevelprint op ware grootte


Het Provinciaal Hof is op ware grootte op het doek afgeprint, zodat het neogotische gebouw niet helemaal uit het straatbeeld verdwijnt. Het doek bestaat uit 3 delen en is samen 900m² groot.

De Provincie West-Vlaanderen is sinds 2018 eigenaar van het historische gebouw, waarvan het hoogste punt 37 meter hoog is. We willen er een open huis van maken voor alle West-Vlamingen en bezoekers van buiten de Provincie. Onder andere het informatiecentrum (nu nog in het Tolhuis) zal er zijn intrek nemen.

Werfpanelen met een totale lengte van 52 meter geven duiding over de werken, de historiek en de toekomst van het gebouw. De zijpanelen zullen doorheen de renovatieperiode geregeld aangepast worden en telkens uitleg geven over de lopende fase.

Afgelopen zondag was het trouwens exact 128 jaar geleden dat de eerste provincieraad doorging in het Provinciaal Hof. Met de dienst Erfgoed werken we momenteel aan een kostuumfilm, die ons een prachtig beeld moet geven van hoe het er toen waarschijnlijk uitzag. Gouverneur Léon Ruzette neemt ons mee naar 1892... Bekijk een voorproefje via http://bit.ly/teaserkostuumfilm

 Provinciaal Hof verdwijnt achter werfdoek van 900m² met gevelprint op ware grootte