Sabien present op de 'fin de saison' voor toeristische ondernemers uit de Westhoek


‘Goesting', het woord kon niet beter gekozen zijn. Noodgedwongen hebben onze ondernemers hun ‘goesting' om gasten te ontvangen, streekproducten aan te bieden, ... lange tijd moeten opbergen. Zeker voor de toeristische sector kwam de uitbraak van de coronapandemie keihard aan.
 
Maar sinds enkele weken is - dankzij onze hoge vaccinatiegraad - weer heel veel mogelijk. We mogen dus tevreden terugblikken op de zomer, maar daarmee zijn we er nog niet. Meer Belgen hebben de Westhoek ontdekt, maar we moeten zo vlug mogelijk ook de buitenlandse toeristen opnieuw zien aan te trekken, niet in het minst de Britse.
 
Het is in dat verband niet logisch dat Britse toeristen vlotter naar o.a. Frankrijk en Spanje kunnen reizen dan naar ons land. Zeker als je weet dat Groot-Brittannië wel voor iedereen dezelfde strenge regels oplegt, maar dat blijkt geen issue te zijn voor onze zuiderburen. Ik kaartte de kwestie afgelopen maandag aan in het partijbureau van Open Vld en "blijf op de nagel kloppen in Brussel"!
 
Maar laat ons vooral hoopvol naar de toekomst kijken. Stap voor stap hebben we onze vrijheid herwonnen. Afgelopen vrijdag besliste het Overlegcomité om de mondmaskerplicht in onder andere de horeca vanaf 1 oktober te laten vallen. Daarmee zitten we echt in de eindfase.
 
Laten we vooral hopen dat de toeristische sector het komende werkjaar onder de beste condities kan functioneren. Ik ervaar alvast dat onze ondernemers hun gasten ‘met volle goesting' in de beste omstandigheden willen ontvangen. Alle succes gewenst!
 
Klik hier voor meer info over 'De grote goesting' in de Westhoek!
 Sabien present op de 'fin de saison' voor toeristische ondernemers uit de Westhoek