Provincie West-Vlaanderen neemt met tal van activiteiten deel aan vijfde editie Archeologiedagen


Provinciedomein Atlantikwall Raversyde

In de huisjes van het middeleeuws vissersdorp Walraversijde maken bezoekers kennis met de verschillende ambachten. Wie meer duiding wil over de evocatie van de laatmiddeleeuwse gebouwen, kan de rondleiding volgen door archeoloog Marnix Pieters. Hij vertelt meer over zijn onderzoek en de archeologische resten die in Raversyde werden gevonden. In het tentenkamp Campo Cobertizo komt de Spaanse bezetting van Oostende aan bod. Bezoekers leren er o.a. schieten met een catapult en ontdekken er hoe luid een kanonschot klinkt.

Wandeling ‘Vermist aan het front. Graven naar namen'

Conflictarcheologen Simon Verdegem en Raph De Brandt nemen bezoekers mee naar de voormalige slagvelden rond Wijtschate, naar aanleiding van de tijdelijke expo ‘Vermist aan het front. Graven naar namen' in het In Flanders Fields Museum in Ieper. De route gaat langs locaties die doorspekt zijn met archeologische en historische verhalen die de massaliteit van de verliezen en de waanzin van de oorlog in beeld brengen.

Provinciedomein de Palingbeek
In provinciedomein De Palingbeek in Ieper kunnen bezoekers de archeologische resten uit de Eerste Wereldoorlog ontdekken. Dat kan zelf met de app ‘Ypres Salient 1914-1978 The Bluff'. De app werd in samenwerking met het In Flanders Field Museum en de Universiteit Gent ontwikkeld. 

Daarnaast organiseren de overige partners een ruime waaier aan rondleidingen, workshops, tentoonstellingen, wandelingen en fietstochten, in Brugge, Damme, Heuvelland, Ieper, Koksijde, Kortemark, Kortrijk, Lichtervelde, Menen, Mesen, Poperinge, Oostende, Oudenburg, Roeselare, Torhout en Wervik.

Bekijk alle activiteiten en praktische informatie op www.archeologiedagen.be

 Provincie West-Vlaanderen neemt met tal van activiteiten deel aan vijfde editie Archeologiedagen