In de kijker: project 'De Lettertuin'


Bekijk hier de reportage!    

Het enthousiaste team van de logopedisten en leerkrachten ging aan de slag om een bibliotheek op maat van de verschillende doelgroepen te maken, in functie van de toegankelijkheid / mogelijkheden en met oog op de verdere ontplooiing van de kinderen voor de toekomst. Zo zijn er brailleboeken, voorleesboeken, iPads met specifieke apps en zo veel meer.

Tegelijkertijd was het de ambitie om ook een bibliotheek te creëren waar de kinderen tot rust kunnen komen met een boek in een knusse hoek of kunnen genieten van een luisterverhaal. In gesprek met Nona werd mij alvast duidelijk dat de kinderen enthousiast zijn over hun Lettertuin en volop beginnen lezen zijn.

Vanuit het flankerend onderwijsbeleid zetten we met de provincie West-Vlaanderen sterk in op een gekwalificeerde uitstroom waarbij we kansen willen bieden aan iedereen. Ook aan de kinderen die extra zorg of ondersteuning nodig hebben. Er wordt vaak gezegd dat alles begint met een goed boek. Wel, ik hoop dat dit project de liefde voor boeken en lezen in alle vormen bij deze jongeren aanwakkert.

Veel succes aan het ganse team!

 In de kijker: project 'De Lettertuin'