Postkantoren Watou en Roesbrugge bedreigd.


Klopt het gerucht en verdwijnen de postkantoren van Watou en Roesbrugge? Kersvers herverkozen Parlementslid Sabien voelt Staatssecretaris voor Overheidsbedrijven Bruno Tuybens (Sp.a) hierover aan de tand, en roept de bevoegde schepen van Poperinge tegelijkertijd op om tussen te komen bij zijn Staatssecretaris.

 

De Post maakt in de tweede helft van dit jaar de namen bekend van de postkantoren die in het hele land moeten verdwijnen wegens te verlieslatend. Dat er 1 postkantoor per fusiegemeente behouden moet blijven, staat in het beheerscontract tussen de overheid en de Post, dixit Sabien.

 

Het lijkt erop dat de namen Watou en Roesbrugge op de befaamde lijst te vinden zullen zijn. Immers, overal waar een kantoor verdwijnt, komt normaliter een PostPunt in de plaats. In Watou is deze installatie sinds begin deze week voltooid…

 

"Mochten deze postkantoren eind dit jaar verdwijnen, dan is het weer een vermindering van de dienstverlening in Groot-Poperinge (na o.a. ziekenhuis) met alle gevolgen vandien voor oudere en minder mobiele mensen. Ik betreur dit ten zeerste", alsnog Sabien.