Wijn van D'Hellekapelle kan voortaan vanop het dakterras worden gedronken


In het najaar van 2020 lanceerden een oproep naar:

-      lokale besturen om hun toeristisch onthaal te optimaliseren;

-      musea & attracties voor belevingsconcepten;

-      toeristische actoren om recreatieve hotspots te realiseren;

-      de private sector om ‘innovatieve, belevingsvolle en duurzame projecten' te ontwikkelen.

In die laatste categorie hebben we voor 65 toeristische spelers ondersteuning voorzien.

Veel succes verder! 

  

"De Westhoek, dat is genieten als god net naast Frankrijk. Soms voelen we ons ook een beetje in Frankrijk en al zeker als je je bevindt tussen de vele wijngaarden van ons heuvelland. Fraaie hellingen zorgen voor de ideale terroir om streekwijn te verbouwen. Wijnterrassen met de mooiste uitzichten over de wijngaarden brengen je in gedachten naar de Provence of Toscane.

Dat Vlaanderen steeds sterker wordt in wijnproductie, dat weten we al een tijdje. Maar we zijn heel verheugd dat wijnbouwers in de Westhoek ook het belang inzien van toeristische ontsluiting. Diverse wijngaarden investeerden sterk in toeristische beleving op hun wijndomein, zo ook Michel hier op dit domein. We mogen met toch wel een beetje chauvinisme zeggen dat we op dit vlak stilaan tot de top in Vlaanderen behoren.

Het wijnverhaal in de Westhoek raakt ook meer en meer gekend bij de bezoeker. En die bezoeker wil dit wijnverhaal echt beleven. Hij wil verrast, verwonderd, uitgedaagd, geïnspireerd en vermaakt worden. Hij is op zoek naar een ervaring die blijft hangen. We waren daarom meteen geïnteresseerd in het dossier van Michel toen we lazen: 'Wij willen van onze unieke activiteit een totaalbeleving maken en uitbouwen tot een niet te missen hotspot in onze provincie'.

In tegenstelling tot vorige versies van het reglement wensten we deze keer niet enkel financiële ondersteuning te bieden, maar ook inhoudelijke begeleiding. Hiervoor werkte Westtoer samen met een aantal gespecialiseerde coaches die op pad werden gestuurd en ter plaatse begeleiding boden bij het uitdenken en het voorbereiden van het projectdossier. Ook dit project werd op deze manier begeleid door coach Guido."

 Wijn van D'Hellekapelle kan voortaan vanop het dakterras worden gedronken  Wijn van D'Hellekapelle kan voortaan vanop het dakterras worden gedronken  Wijn van D'Hellekapelle kan voortaan vanop het dakterras worden gedronken  Wijn van D'Hellekapelle kan voortaan vanop het dakterras worden gedronken